Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 3/2018

Redakce MotoRoute, 31.5.2018

MotoRoute 3/2018 vychází 6. 6. 2018

Online vydání možno zakoupit již 4. 6. >Alza Media online

 

 

 

iKiosk

  

 

 

Z obsahu:

 

Přehled ubytování pro motorkáře

Opět pro vás máme seznam "biker-friendly" penzionů, hotelů a kempů.

Ubytování pro motorkáře

 

Chile, Bolívie a Peru

"...Byla to krásná cesta, klikatící se mezi horami bílého písku. Jak moc se klikatila jsme zjistili, až když jsme si zadali do navigace místo, kam jsme chtěli dojet. Vzdušnou čarou bylo vzdálené necelých 200 km, po přepočtení trasy po silnici však navigace ukázala 740 km. Tolik zatáček jsme snad neprojeli za celý náš život. Cestou jsme spali na písečném pobřeží nadivoko. Kam jsme dojeli, tam jsme postavili stany a vykoupali se v oceánu. Vždycky večer vylezly na pláži z písku stovky krabů, které jsme pochytali, povařili v ešusu a užívali si pohodu a štědrost oceánu..."

Chile, Bolívie a Peru

 

Test: Honda Gold Wing Tour 2018 - Drsňák převlečený za slušňáka

Gold Wing pro rok 2018 neprodělal jen nějaký facelift, je to úplně nová a jiná motorka, kde bylo změněno skoro vše. K lepšímu, nebo k horšímu? Dozvíte se v testu.

Test Honda Gold Wing

 

Testovací den BMW

Reportáž z testování nových bavoráků.

Test BMW 2018

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa 11. část, Mexiko

V celé vesnici je jen jedna restaurace. Kdyby ji viděli zaměstnanci Krajské hygienické stanice, asi by je trefil šlak. Kuchyně je zároveň i výdejnou a jídelnou a jediná lednička široko daleko slouží ke chlazení Coca-coly, takže podávané maso a další jídlo se musí vypořádat s horkem (teplota vzduchu dnes atakuje 30 °C), a nutno dodat, že igelitové ubrusy na stolech jsou poněkud upatlané. I přesto přese všechno, anebo možná právě proto, nám tady nesmírně chutná.Tortilly plněné rýží, fazolemi, mletým masem a notnou dávnou chilli omáčky paní kuchařky z těsta uválejí a následně opečou a naplní přímo před našimi zraky..."

Na Bramboře kolem světa

 

Test: Harley-Davidson Sport Glide - Cesťák jak víno

Ne tak velká jako Electra Glide, ale přitom vhodná na cesty. Více o Sport Glide v našem testu.

Test Harley-Davidson Sport Glide

 

Test: Batoh Amphibious Atom

Když potřebujete mít věci v suchu.

Test Batoh Amphibious Atom

 

Nejlepší fotoaparáty pro cestování na motorce v roce 2018

Chcete při svých cestách pořizovat perfektní záběry, ale nevíte, jaký foťák vybrat. Poradíme vám...

Fotoaparáty na motorku

 

Test: Moto Guzzi Audace Carbon 1400 - Síla se probudila

Velký, nepřehlédnutelný Audáč má i cestovatelské a kupodivu také sportovní ambice...

Test Moto Guzzi Audace Carbon

 

Technické památky

Podvrážský mlýn a MVE Čakov a Křižíkova vodní elektrárna Písek

 

Za sluncem a vůní do kouzelné Provence

"...Zbytek dnešního výletu věnujeme projížďce mezi levandulemi, po zapomenutých okreskách s prohlídkou malých městeček v okolí. Jsou jedno jako druhé, překrásně malebné a všechny stojí za krátkou stopku. Alespoň na malou chvíli se zastavit a nakouknout do ospalých uliček, osázených mnoha květinami ve starých kamenáčích, kde život běží svým poklidně ospalým ruchem..."

Provence

 

Test: Yamaha MT-10 Tourer Edition - Hyper Naked cesťák?

Yamaha představile svého nabušeného naháče i v turistické verzi. Ale dá se na něm skutečně cestovat?

Test Yamaha MT-10 TE

 

Cesta za vzpomínkami

Jeden normální motovýlet kolem České republiky.

 

11 000 km napříč USA, 2. část

"...Celou dobu naší dosavadní cesty jedu téměř podle předpisů, jen teď jsem se nechal unést a dvě minutky tahám za plyn. No, co myslíte? Policajti mě změřili z protijedoucího černého džípu. Naměřených 140 km/h v úseku, kde je povolená sedmdesátka. Nic moc.
Policajt se plíživě sune k motorce a nás osvětluje blikající maják. Pozdraví a přeje si pas. Vyndávám ho z kapsy, ale Pavlína vsune ruku do sumky na boku. V tu chvíli strážce zákona sahá po své zbrani a úsměv na jeho tváři mizí. „Pomalu, prosím!“ Nakonec bere oba pasy, zakáže nám sestoupit z motorky a mizí na dlouhých deset minut v autě. Po příchodu se ptá, kam jedeme a proč se ženeme tak rychle. Tvrdíme, že jsme moc unavení a nemůžeme sehnat nocleh. Poradí, kde přespat a prý ať jedeme příště raději opatrně. Uf, oddechneme si a srdečně se loučíme. Podruhé už by nám přestupek tak hladce neprošel, a tak se držíme předepsané sedmdesátky..."

USA na motorce