Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 3/2019

Redakce MotoRoute, 3.6.2019

MotoRoute 3/2019 vychází 7. 6. 2019

Online vydání možno zakoupit již 31. 5. >Alza Media online

 

 

 

  

 

Z obsahu:

Ubytování pro motorkáře

Kde jsou motorkáři vítáni? Biker-friendly hotely, penziony a kempy v ČR.

Ubytování pro motorkáře

 

Zápisky z baru v Gaule na Madeiře

"...Silnička za tunelem zaříznutá do skály byla jedna velká vyhlídka plná nádherných scenérií, v jednu chvíli jsme i projížděli pod vodopádem. Obdivovali jsme dunící vlny Atlantiku, rozbíjející se o pobřeží v rybářské vesnici Jardim do Mar pod námi..."

Madeira

 

Ducati v roce 2019

Co si italská ikona připravila pro letošní rok?

 

Severní Kavkaz, 2. část

"...Už jen pohled na chlapce ve věku kolem deseti až čtrnácti let, jak v maskáčích, plechových helmách a se skutečnými puškami AK-47 absolvují brannou výchovu, je velice fascinující. Kluci si nejprve museli vykopat vlastní okop pro ležícího střelce, a pak proběhl nácvik útoku na nepřítele za střelby slepými náboji. To vše za dohledu odborné osoby, která je řezala pěstí do helem, pokud něco zmastili a počínali si neopatrně...."

Severní Kavkaz

 

Test: Honda Africa Twin Adventure Sports a Africa Twin DCT

Dvě Afriky modelového roku 2019 - verze Adventure Sports s klasickou převodovkou a základní verze, avšak s DCT převodovkou. Podívejte se také na videa: Adventure Sports a standardní Africa.

Test Honda Africa Twin

 

Bienvenue Cilaos - Réunion

"...Francouzští bikeři sem prý létají pojezdit jen kvůli této 40 km dlouhé klikatině, mířící do vysoko v horách položeného, na troud stylově kreolského městečka Cialos. A jezdí jí třeba celý týden nahoru, dolů, nahoru, dolů… Tak je slavná a populární. Začíná na jihu ostrova v městečku Saint-Louis a její trasu popisují bedekry s neskutečným počtem cca 450 zatáček a tří archaických, uzoučkých tunelů..."

Réunion

 

Technické památky

Pevnostní areál Hlučín - Darkovičky a pěchotní objekt a muzeum OP-S 25 „U trigonometru“, Milostovice.

 

Rozhovor: Jarda Šíma, blázen na motocyklu

Jarda Šíma najel na motorce jeden a půl milionu kilometrů a jak pravil jistý Jirka "Marťan" P. - kdo z vás to má? :-) Poví nám (Jarda, ne Jirka) o své životní cestě, jak to všechno začalo a kam to směřuje.

Rozhovor Jarda Šíma

 

Test: Yamaha Tracer 700

Otestovali jsme lehký "všehoschopný" Tracer. 

Test Yamaha Tracer 700

 

Motopark Ostrava - největší motorkářské centrum na Moravě

V Ostravě nově otevřeli motorkářské centrum, kde nechybí ani vlastní malý testovací okruh.

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa - 17. díl (Mexiko)

"...Město se rozkládá v úzkém údolí a na přilehlých strmých kopcích, takže místní silnice jsou těsné a klikaté, mnohdy s velmi vysokým sklonem. Když pak člověka navigace kulišácky pošle na vedlejší cestu, ocitne se motorista rázem v terénu, který by s takhle naloženou motorkou nepřál ani svému úhlavnímu nepříteli. Strmý svah, uzoučká cesta, štěrk a výmoly a prach, vířící se od protijedoucích aut. Kdybychom to aspoň jeli dolů z kopce… My však musíme vzhůru do kopce, takže motorka dostává vcelku zabrat. Spojka smrdí, jako když na zapnuté plotýnce zapomenete stát kastrol...."

WayAway: Na Bramboře kolem světa

 

Zuzkou Amerikou, 4. část

"...Druhá cedule, kterou jsem míjel, měla prostý nápis „Summit 9 600 ft“. Byl jsem poučen, že to stačí podělit trojkou a dostanu zhruba výsledek v metrech. Být s karburátorovým dvoutaktem ve výšce asi tři kilometry nad hladinou moře – celkem slušný výkon! Hlavně s ohledem na fakt, že jsem s bohatostí, předstihem a dalšími vlastnostmi naposled laboroval právě u hladiny moře, u Verna ve Viktorii. Naštěstí z nejvyššího lokálního bodu se musí vždy dolů, a tak jsem mohl chvíli úspěšně odolávat útokům velkých dvanáctistovek z Německa, které mi pak ujely v dalším stoupání..."

Zuzkou Amerikou

 

Euro Bike Fest 2019

Zůčastnili jsme se největšího českého motosrazu.

 

Test: Honda CB1000R

Café Racer Neo - kombinace klasiky a moderních technologií s výkonným motorem a kvalitním podvozkem.

Test Honda CB1000R

 

Střední Amerikou v jedné stopě, 1. část

"...Na jenom z opuštěných míst nás čeká 300 km úsek bez možnosti načerpat benzín. Této skutečnosti využívá domorodec, který v kanystrech prodává palivo u cesty za téměř dvojnásobnou cenu. Nicméně je stále o osm korun na litr levnější než u nás...Vybíráme si krásné místo pro dnešní nocleh. Ve skalách mezi kaktusy rozbíjíme tábor. Než se setmí, zkoušíme poprvé odstartovat dron. Peter vytáhne pálenku a já, abych mohl pozorovat hvězdy, spím klasicky jen v moskytiéře. Budím se v noci zimou a na hlavu si dávám ve slabé chvilce i helmu. Jsou dva stupně pod nulou a my čekáme na první paprsky slunce jako na smilování..."

Střední Amerikou v jedné stopě