Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 3/2020

Redakce MotoRoute, 8.6.2020

MotoRoute 3/2020 vychází 15. 6. 2020

Online vydání možno zakoupit od 5. 6. na alza.cz/mediaMotoRoute klub

Také je k dispozici již od 1. 6. členům MotoRoute klubu

 

 

  

 

Z obsahu:

Mapa biker-friendly ubytování v ČR

Biker-friendly ubytování pro motořkáře

 

(Ne)povedená Ride to Magadan, 1. část

"...Jedu nejdřív s Markem cestou, vedoucí úplně přes les. Nezdá se mi to. Tudy nejel nikdo snad století. Přichází první velké bahno, Marek zapadává a trápí to přes spojku. Ne, tudy nemůžu. Tady bych to zas oddělal a už se odsud nikdy nedostal. Rozdělujeme se s tím, že se potkáme u Sergeje za hodinu. Sám pokračuju přes největší brod vedoucí řekou. Místy je hloubka něco přes metr. Jo, zvládl jsem to. Jsem úplně mrtvej, podlamujou se mi kolena. V botách mám snad půlku řeky. Přijíždím na smluvené místo. Půlhodina pryč. Hodina. Dvě. Tři. Vytahuju drona a hledám Marka. Marně. Nikde není. Musel tam oddělat motorku, říkám si..."

Ride to Magadan

 

Test: Royal Enfield Himalayan

Malej, ale šikovnej... Vyzkoušeli jsme oldschoolové cestovní enduro tradiční značky.

Test Royal Enfield Himalayan

 

Irsko na ČZ 150, 1. část

"...Čím blíže otevřenému moři, tím lepší výhledy a úkazy. Zajížďka z WAW k městečku Portmagee se ukázala jako skvělá volba, hlavně z důvodu, že odsud šel vidět ostrov Skellig Michael, kde se natáčely osmé a deváté Star Wars. Jen v jednu chvíli jsem měl mírné obavy o zdraví motorky, neboť v jedné části byl takový krpál, že jsem se bál, že to ani nevyjedu. Být to o 50 metrů delší, vracím se objížďkou desítky kilometrů... Naštěstí Číza nějaký krouťák má, tak se podařilo. Volím tedy chladící zastávku a o pár minut později slyším stejně trýznivý zvuk vytočených motorů, linoucí se ze starého polského Fiatu, Opelu a Favoritu. Další kluci ze Złombol rally dorazili i sem..."

Irsko na ČZ 150

 

Test: Indian FTR1200S Race Replica

Jak jezdí Indian se sportovním flat-trackovým duchem?

Test Indian FTR1200S Race Replica

 

Na Enfieldu Nepálem, 2. část

"...Těsně před odbočkou na Bándípur dáváme řece Marsyangdi sbohem, sjíždíme z „dálnice“, načež nás čeká vcelku prudké stoupání. Na krátkém úseku, který se klikatí jako had, se musíme opětovně vyškrábat do 1 000 m n. m. Cesta je tu zčásti nezpevněná a poměrně úzká. Naštěstí se jedná o velmi krátkou část celé dnešní trasy, na jejímž konci je navíc zasloužená odměna. Horské městečko Bándípur, romantické středisko, které si do dnešních dob zachovává svůj tradiční kulturní ráz..."

Na Enfieldu Nepálem

 

Test: Moto Guzzi V85 TT Travel

Minule jsme se seznámili s motorkou, která byla teprve v záběhu, tentokrát již byl Travel k dispozici k ostrému testu.

Test Moto Guzzi V85 TT Travel

 

Cestou vodárenských věží, 2. část

Další motoputování českou krajinou po zajímavých objektech.

Cestou vodárenských věží

 

Rozhovor: Značka CFMOTO letos slaví 31 let

Věděli jste, co všechno CFMOTO vyrábí a co se chystá nového?

Značka CFMOTO letos slaví 31 let

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa, 23. díl - Guatemala, Honduras, Nikaragua

"...Hned jak dorazíme na tzv. fronteru, obklopí nás hlouček lidí, vesměs dětí, a překřikují se jeden přes druhého. „Cambio! Cambio!“ huláká na nás pán s balíkem peněz v ruce. Několikrát se mu snažíme vysvětlit, že skutečně měnit nepotřebujeme, ale jako by byl hluchý a slepý: „Cambio! Cambio! Cambio!“ pokřikuje dál a pronásleduje nás na každém kroku. Do toho všudypřítomní malí kluci, kteří Bramboru omatlávají a slibují, že ji za malý poplatek pohlídají, zatímco my budeme vyřizovat veškeré papírování. Snažíme se jim vysvětlit, že celá budova je prosklená, a tudíž jejich služby nepotřebujeme, ovšem stejně jako onen pán směňující peníze nechápou, nebo spíše chápat nechtějí..."

WayAway: Na Bramboře kolem světa - Guatemala, Honduras, Nikaragua

 

Technické památky

Rozhledna Na kostelíčku (bývalý vodojem) Třebíč a vodní mlýn Dašov

 

Test: Honda CRF1100L Africa Twin

Loni na podzim jsme si už vyzkoušeli novou Africu 1100 v provedení Adventure Sports, teď jsme si vzali na paškál "základní" verzi CRF1100L.

Test Honda CRF1100L Africa Twin

 

Offroadové babí léto v Transylvánii, 1. část

"...Sjezd z vrcholu dolů nebyl úplně ízy, ale zato byl pěkný. Dotankovali jsme benzín a pokračovali k přehradě směrem na Bicaz. Přišel další velmi zajímavý výjezd, a také změna povrchu. Začalo výrazně hlinité podloží s bahnitými úseky a kolejemi. Stále se máme co učit... Následoval nekonečný offroadový orgasmus. Minimálně dvacetikilometrový úsek šotolinou po vrstevnici, plno zatáček a postupný sjezd k přehradě. Kolena už bolela jak čert, ale jeli jsme jak pily.
Při vjezdu do města Bicaz opět tankujeme, hlavně kofein. Trochu musíme odpočinout, máme v sobě zhruba stosedmdesát kilometrů a ještě není konec dne..."

Offroadové babí léto v Transylvánii