Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 5/2018

Redakce MotoRoute, 2.10.2018

MotoRoute 5/2018 vychází 3. 10. 2018

Online vydání možno zakoupit již 1. 10. >Alza Media online

 

 

 

iKiosk

  

 

 

Z obsahu:

Recenze: Motorkářský průvodce po Rumunsku, třetí část

Průvodce po Rumunsku

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa - 13. díl, Mexiko

"...Z přístavu se v obrovském chumlu lodí zdobených balónky pluje na širé moře, směrem k malému ostrůvku, jemuž se přezdívá Piedra Blanca („bílý kámen“), a na němž je vytesána socha Panny Marie Růžencové. Všichni zúčastnění se radují, zpívají spolu s živou kapelou a popíjejí pivo. Vládne veselá a uvolněná nálada. Jakmile se dopluje až k ostrůvku s vytesanou světicí, lodě zastaví, ale kapela vyhrává dál..."

WayAway: Na Bramboře kolem světa

 

Rally Serres 2018

Na roadbookovém závodě v Řecku se slovenští a čeští jezdci umístili velice dobře. Jak taková aklce probíhá?

Rally Serres 2018

 

Medailonek: Ján Zaťko

V 62 letech stále velmi aktivním motorkářem a závodníkem.

Ján Zaťko

 

Cesta do Garmische, a taky trochu test motooblečení

"...Nádherné zatáčky, panoramata, že nevíte, kam dřív koukat, skvělá silnice s tunely a jinými zpestřeními, tisíce motorek, aut, cyklistů, busů a běžců. Velký zážitek, umocněný na vrcholu passa babylonskou směsicí všeho, co jsem vyjmenoval a s bonusem v podobě lyžaře, který se tam objevil mezi všemi těmi motorkami a koly, jen tak s lyžemi na rameni a v přezkáčích mašíroval na sjezdovku. Skoro jsem vyprskl své další cappuccino, když jsem ho tam zahlédl..."

Cesta do Garmische

 

Test: Yamaha Tracer 900 a 900 GT

Rychle, lehce, daleko...

Test: Yamaha Tracer 900 / 900 GT

 

Wild Atlantic Way

"...Lepší variantou je popojet cca 200 - 300 metrů za toto parkoviště na jih, neminout malou silničku odbočující doprava do kopce a po ní vyjet do nejdedál. Tam je malé soukromé parkoviště, co hlídá hodný pán. Za pět euro za dva lidi a motorku (stejně vybíral za auto) vám pohlídá oblečení i přilbu a vy se po pár metrech po rovině dostanete přímo nahoru na útesy..."

Wild Atlantic Way - Irsko

 

Slunce, seno, Hoštice

"...Před pětatřiceti lety znal jihočeskou vesničku Hoštice u Volyně jen málokdo. Ale nápad zdejšího rodáka režiséra Zdeňka Trošky natočit zde filmovou komedii Slunce, seno, jahody všechno změnil..."

Hoštice

 

Bruneta na tripu, aneb nejlepší výlet je do nejistoty

"...Jsem zkrátka pankáč, nevím kde přesně skončím a vyhovuje mi hledat ubytování, až když aspoň znám lokalitu. A i kdyby člověk měl zlatou kartu s neomezeným limitem, v luxusním hotelovém resortu mě nenajdete. Mám k tomu odpor a vždy jdu tam, kde je vidina, že člověk bude moct mluvit s místními, vidět jak žijí, promluvit s nimi o všem možném a udělat si zkrátka vlastní názor, nebo potkat podobně střelené nadšence, kteří mi zas povypráví svoje zkušenosti..."

Řecko

 

Rozhovor: S Gábinou Novotnou o Serres Rally

Česká závodnice o ježdění v řecké přírodě.

Rozhovor: S Gábinou Novotnou o Serres Rally

 

Test: Kawasaki H2 SX

Nadzvuková pilotáž

Test: Kawasaki Ninja H2 SX

 

Trochu vlhké Bulharsko

"...Chvíli je to úzký asfalt a pak to začíná – hrubá šotolina, v zatáčkách hlubší písek, volný štěrk, někde bláto, na vrchol k vysílači 25 km. Sice jsme projížděli kolem značky upozorňující, že je to cesta na povolení, ale kdo by to tu řešil... Za chvíli se jeden našel – místní ranger, který hlídal partu dělníků na stavbě zábran kolem cest. Hned nás zastavil a lámanou angličtinou se nám snažil vysvětlit, že se sem nesmí, že je to národní park a proč jsme vjeli do zákazu vjezdu (jako by to bylo poprvé, že). Začali jsme taktikou „nerozumím řeči tvýho kmene“, ale pak mu začal do angličtiny tlumočit parťák od dělníků a bylo zle..."

Bulharsko

 

Test: Yuki 250i Manxcafe

Trochu jiný café...

Test: Yuki 250i Manxcafe

 

Technické památky

Větrný mlýn Rudice a větrný mlýn Ruprechtov

 

Podkarpatská pětidenní

Obrazem po místech, kde působil Nikola Šuhaj loupežník.

Zakarpatí

 

Po stopách války v Alpách

"...Na celém území jsou rozesety stovky objektů různých velikostí, od malého opevnění, jež by se dalo srovnat s československým opevněním vzoru 36, jaká známe z okolních polí, až po pevnosti a bunkry o velikosti, která nemá v naší krajině obdoby. Ze stavebního hlediska jsou pak naprosto nepochopitelné..."

Alpský val