Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 6/2011

Redakce, 7.12.2011

MotoRoute 6/2011 vychází 7.12.2011

 

Z obsahu:

Novinky - EICMA 2011

Mongolsko - spodem tam a horem zpátky
"...Vyrážím do obrovského údolí, lemovaného bílými špičkami pohoří Hindúkuš. Jedu podél řeky opravdu těžkým terénem. Cesta se mění ze štěrkové na písek, jedu brodem hlubokým nad kolena, doslova skáču s motorkou po obrovských balvanech v korytě řeky. Chvílemi jedu pouští a začínám toho mít docela dost. Celá cesta je navíc ve 4 000 m n.m a výše. Asi po 50 km přijíždím do malé vesničky, kde opět proběhne vojenská kontrola. Vyndávám dopis a vojáci mě bez dalšího ptaní pouštějí dál, ani pas nechtějí..."

 

 

6. setkání příznivců magazínu MotoRoute
Jak proběhla motocestovatelská akce na Vysočině?

 

 

 

 

 

 

 

 

Napříč Polskem
"...Zhruba v půl osmé jsem dorazil k dalšímu cíli mé cesty, zmíněnému bunkru na Hitlerův vlak Amerika v obci Stępina. Úžasná, přes 300 metrů dlouhá betonová stavba, která i po tolika letech dokazuje, že se dá stavět kvalitně, jen to chce používat cement. Dovnitř jsem se nedostal, ale popravdě mi to vůbec nevadilo. Ono uvnitř stejně nic moc není. Hlavně jsem chtěl vidět, jak že to postavili velké, člověk si to nedokáže představit, dokud to neuvidí..."

 

 

 

Na skok do Estonska
"...Nejsevernější místo Estonska je až za zákazem vjezdu, ale jelikož turistický cíl, ke kterému se nedá dojet na motorce, pro mě není turistickým cílem, tak zákaz-nezákaz jedu až k moři na motce. Písčité podloží se dost boří a mám co dělat, abych nespadl. Jsem tam! Sice úplně ne, protože dál je to po kamenech a hlavně se tam nedá dojet, ale už je to jen nějakých 100 metrů. Nejsevernější místo Estonska tedy stanovuji na místě, kde stojím a volám na geografii, ať si to tam předělají v mapách, aby pak nebyly zbytečně zmatky..."

 

 

 

Pirátské věže Ibizy
"...A už vidím šipku k první věži – Torre d"en Rovira z 18. století. Ale nebude to tak jednoduché. Značení za chvíli mizí, asfaltka končí a přichází kamenitá polňačka, která se větví na mnoho dalších cest. S off-roadem se tady asi moc nemažou, desítky vyjetých kolejí od aut i motorek vedou mírně zvlněným a stále hustěji zarostlým terénem všemi směry. Stezky se různě větví a křižují, takže se prodírám jen tak nějak „po čuchu“ směrem, kde tuším cíl..."

 

 

 

Honda SW-T 600
Vyzkoušeli jsme velký skútr od Hondy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrady a zámky
Jeseník a Lipnice

 

Motosalon 2012
Co se chystá na příští rok v Brně?

 

Free Tibet
"...Po projetí vesnice se cesta zhoršila a změnila v kamenitou. V některých místech jsme museli i objíždět větší kameny, což nasvědčovalo tomu, že se zde asi auty moc nejezdí. Nás to ale neodradilo a pokračovali jsme serpentinami stále dál a výš. Vůbec jsme si neuvědomovali riziko, kdyby se nám něco stalo – třeba jen píchlé kolo… Občas jsme zastavili a fotili úžasné scenérie. Serpentiny neměly konce, až najednou byla cesta zavalena natolik kamením, že se projet nedala. Chtěli jsme motorky přetlačit, ale každý krok byl doslova vyčerpávající - měl jsem u sebe GPS výškoměr a ten ukazoval neuvěřitelných 5306 metrů..."

 

Tip na výlet: Slavonice a okolí

 

 

 

 

 

 

 

 

Europa Cross Roads
"...Výjezd po louce (o nějaké cestě se opravdu nedá mluvit) byl naprosto úžasný. Až do chvíle, kdy jsme míjeli velké stádo ovcí a sesypali se na nás řvoucí vzteklí ovčáčtí psi. Bylo jich snad deset, zuřiví, cvakali zubama kolem našich nohou a běželi pořád s námi. Naštěstí po pár desítkách metrů usoudili, že už jejich stádo neohrožujeme a vrátili se. Ale bylo to fakt pekelné. Ovšem výjezd na holou pláň stál i za ty psy a hrůzu z nich – byla to prostě nádhera. Zapadající sluníčko, v údolích se válely chuchvalce mlhy a nahoře bylo nebe tak blízko! Semtam mráček, ticho, klid, zelená louka s kraťounkou trávou, zvlněná jako moře..."


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor