Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 6/2012

Redakce, 11.12.2012

MotoRoute 6/2012 vychází 12.12.2012

Online vydání možno zakoupit zde >Publero.com

 

Z obsahu:

Novinky a zajímavosti

 

 

7. setkání příznivců magazínu MotoRoute7. setkání motoRoute
Reportáž z úspěšné akce.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bikers Rescue Team
Motorkáři zachraňující životy - připojte se k novému projektu!

 

Rusko a KazachstánOkruh Ruskem a Kazachstánem
"...Vidíme divoké koně, jak se pasou kolem cest. Zastavujeme na jídlo, platí se dopředu a zase nabízejí čaj s mlékem a kávu. Krajina se mění, i obličeje se začínají podobat Mongolům. Chalupy jsou uplácané z hlíny, potkáváme velbloudy a lidem přestáváme rozumět, ruština už nefunguje. Nejbližší pumpa je 150 km, pořád jedeme po E40 až do města Atyrau..."

 

 

 

 

 

Test: Quadro 350D
Vyzkoušeli jsme naklápěcí tříkolku.

 

Expedice Afrika 2012Expedice Afrika 2012
"...Míříme na trajekt do Banjulu. Posledních padesát metrů předjíždíme frontu a cpeme se na konec lodi. Musíme odházet pár zavazadel, rozehnat černoušky a plujeme. V Gambii nacházíme podle GPS nádherný natur kemp v Kafutě. Zde trávíme s místními krásný večer. Křepčíme s bubínky u ohně, oni nás učí gambijsky, my je zase česky. Je až s podivem, jak jsou chytlaví a vše perfektně vyslovují. Nám to moc nejde. Ale „tančíme“ u ohně a jsme nadšeni. Žádná komerce, jen my a domorodci..."

 

 

 

 

BěloruskoBělorusko
"...Projíždíme krajinou a kocháme se její krásou. Bělorusko splňuje to, co jsem si představoval. Silnice lemují březové háje, borovicové lesy, louky a pastviny s kravkami. Nechybějí ani odpočívadla s barevně natřenými přístřešky ve tvaru například labutě nebo hřibu, monumentální pomníky připomínající vítězství sovětských armád v druhé světové válce, svodidla a obrubníky natřené v bílo-černé kombinaci a staré dřevěné pestrobarevné chaloupky..."
 

 

 

 

Napotřetí aneb Jak ve Walesu pršelo, 2. částWales 2
"...Dneska zamíříme na jihovýchod podél hlavního hřebene Black Mountains, horského pásma zhruba kopírujícího odvěkou hranici mezi Anglií a Walesem. Kopce jsou to klasicky holé, částečně skalnaté, ne nepodobné těm na severu Walesu či ve skotských Highlands. Silnička se vine mezi jednotlivými vrcholky, máme štěstí na téměř nulový provoz, takže můžeme stavět, čumět a fotit skoro za každou zatáčkou, nikoho neomezujeme a nikdo neomezuje nás. Ovce nám nevadí :-)..."

 

 

 

Máchův krajTip na výlet: Máchův kraj

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Neznámé Španělsko, 1. částŠpanělsko
"...Přes údolí Val do Dubra jedeme k Atlantskému oceánu do Malpicy a dál po Pobřeží smrti (Costa Morte) na jih. Snažíme se jet co nejblíže moři, kolem jsou typické galicijské sýpky či seníky. Jmenují se hórreo, jsou usazené na silných pilířích a čím byl kdo bohatší, tím měl větší hórreo. Ve vesnici Cores jsme odbočili po šipce na Praia (galicijská verze španělské Playa) a dojeli do nádherného zálivu – Praia de Niňóns. Ideální pláž pro naše účely – krásná, dojezd po asfaltce, potůček a splachovací záchod. Žádné stánky a komerční záležitosti..."

 

 
 

SlovenskoSlovenský tip: Pieniny a sever TANAPu
Nový seriál ze Slovenska.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrady a zámky
Orlík u Humpolce a Skalka

 

S Buellem se do Albánie nejezdí!Balkán
"...Do krajiny kolem byly zasazeny zcela normální rodinné domy, všudypřítomné, chaoticky poházené Hodžovy bunkříky pro stojícího střelce a v povzdálí první albánské hory. Z živé přírody byly vidět smečky potulných psů, koz, ovcí a dětí. Chyběli jen kroužící supi. Nejhorší bylo obří stádo ovcí, hnané přes celou šíři (spíše předpokládané) cesty ve vyschlém řečišti bez možnosti úniku, neb nový most se tyčil vedle nás, ale nějak na něj nevedly žádné nájezdy..."

 


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor