Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 6/2018

Redakce MotoRoute, 1.12.2018

MotoRoute 6/2018 vychází 7. 12. 2018

Online vydání možno zakoupit již 30. 11. >Alza Media online

 

 

 

  

 

Z obsahu:

 

13. setkání příznivců magazínu MotoRoute

Jaký byl letošní ročník největšího českého setkání motocestovatelů?13. setkání MotoRoute

 

Route 66 za pár éček

"Každá země Evropy má svou Route 66. My jsme letos absolvovali tu slovenskou, a tak nás to nadchlo, že vás tam chceme poslat. Takže čtěte dál, ať víte, do čeho jdete..."

Slovenská Route 66

 

Rozhovor: Ondřej Klymčiw o 41. ročníku Rally Dakar

Ondra povypráví hlavně něco o technice - jak se připravují motorky, jak probíhá jejich přeprava, kde se dá dakarská motorka sehnat atd.

Ondřej Klymčiw

 

Na fichtlech až na Rudé náměstí

"...Celník se na něco rusky ptá a my rozumíme jen slovo „alkohol“. Říkám, že ano, „Czech alkohol, slivovice.“  Celník vytřeští oči a koukne na Martina. A Martin mu říká, že jenom litr. Celník najednou začne mluvit anglicky: „You drank a liter of alcohol and drove the motorbike?“ Teď jsme se zase zalekli my a pochopili, že se neptá, jestli převážíme alkohol, ale jestli jsme pili..."

Na fichtlech až na Rudé náměstí

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa - 14. díl (Mexiko)

"... Paní průvodkyně navíc trvá na tom, abychom se jí podepsali do návštěvní knihy. Posléze si nás ještě navíc fotí. Jednou s exponáty, podruhé s její maličkostí. Když odcházíme, třese nám rukou a se slzami v očích děkuje, že jsme je poctili svou návštěvou. Absolutně nechápeme, čeho jsme teď byli svědky..."

WayAway: Na Bramboře kolem světa, Mexiko

 

Mototour Krakow

"...Zkrátka truhlář Benjamin Holcer, nebo obchodník s potravinami Stanislaw Nowak či Aron Weinberg se svou galanterií již nikdy více nesednou na židličku před svůj malý krámek, nezabafají si z fajfky, ani nevymění pár hřejivých slov se svými sousedy. Nejenže si nesednou oni, ale ani jejich vnuci. Prostě jsou pryč. Než stačili zapustit kořeny, jejich popel vzala řeka Visla, nebo na něm roste tráva Březinky..."

Osvětim a Krakow

 

Technické památky

Čistička odpadních vod Praha – Bubeneč a vozovna a muzeum MHD Praha - Střešovice

 

Nové kufry na motorku

aneb jak jsem montoval nové Giviny na Multistradu.

kufry Givi

 

Nové modely cestovních endur pro rok 2019

Příští rok bude v kategorii adventure biků do tisíce kubíků dost těsno (po dlouhé době).

cestovní endura 2019

 

Z JIPky rovnou na Balkán

"...Odpoledne jsem zkolaboval z důvodu zařizování věcí před odjezdem. Rychlá mě odvezla do ostravské nemocnice. Po dnu stráveném na JIPce jsem přemýšlel, co dál – odjet či neodjet? V neděli jsem se cítil celkem fit, nechal jsem si proto dovézt veškeré mapy, notebook a začal upravovat plán naší cesty. V pondělí při první vizitě se má ošetřující lékařka dotázala, kam hodlám cestovat s tolika mapami. Po mé odpovědi, že přes Bosnu až do Albánie, můj plán okamžitě zamítla...!

Albánie, Černá hora

 

Rozhovor: Petr Vlček

Co a kdy jí závodníci na Dakaru? Mají na jídlo vůbec čas? Jak zásobit tělo energií? O tom povypráví Petr Vlček.

Petr Vlček

 

Zuzkou Amerikou, 1. část

"...Svižnou jízdu si tu užijí všichni, i já se Zuzkou o výkonu mopedu, přes překoňované supersporty, až po Harlejáře, kteří všichni brousili stupačky, až jsem se bál, že od jisker předjíždějících chopperů mi chytne moje kapající nádrž...."

Zuzkou Amerikou. ČZ 150C