Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Andělský kousek

30.6.2016

Přestaveb motorek je spousta, hodně z nich má také zajímavý lak či airbrush, takže máloco už dneska opravdu překvapí. Tento stroj je však přece jen jiný – má přímo „božskou“ tématiku. Stal se totiž podkladem pro originální malbu nebeského chrámu. Tedy žádné peklo či démoni, právě naopak. Tedy, vlastně i na démony došlo, ale o tom později. Není se co divit, že tento motocykl přitahuje pozornost.

Autorem designu motocyklu je Alli, celým jménem Asama Hashmy, který o něm říká: „Je čas, aby technika airbrushe byla uznána jako vážný a krásný druh umění, vyjadřující určité náhledy života, které může oslovit všechny lidi a nikoliv jen motorkáře.”

A co vedlo autora k tomu, aby vytvořil zrovna takový motiv? Bylo to deset let jeho dětství, v němž prožil tři války. Je rád, že stále žije, mnozí jiní takové štěstí neměli. Později se mu podařilo emigrovat do Polska a nakonec se usadil v Čechách.

Pro nás je to těžko představitelné, řešíme své malicherné „problémy“, ale každodenní boj o život, to je něco jiného. Alliho staří přátelé jsou dnes mrtví, on ale přežil a přes všechno se nějak přenesl. Na počest svého strážného anděla však vytvořil tento neobvyklý stroj. Archanděla jakožto nejvyššího Boží posla nepovažuje Alli za výraz nějakého konkrétního náboženství, nicméně vůbec nepochybuje o tom, že existuje.

Samotné provedení grafiky na nádrži motocyklu má „na svědomí“ Petr Pokorný. Z blatníku se na archanděla sápají výše zmínění démoni, ale nemohou ho ohrozit. V podstatě celý stroj je jedním velkým uměleckým dílem.

Co se týče techniky, motorka pochází od firmy APC (American Performance Cycles) ve spolupraci s designovým studiem Sex Pistols. Má softailový rám s motorem Ultima, otevřeným primárem a šestistupňovou převodovkou stejné značky. Další detaily dodělal většinou sám majitel, se spojkou a brzdou vypomohla firma PS Tuning.


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor