Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Expedice Omán 2012

Martin Pouba, 26.3.2012

Je polovina března roku 2012 a my jsme bez motorek. Zabouchly se za nimi vrata kontejneru, který míří do Muscatu, metropole Ománu a my s kapkou u nosu jsme plni očekávání, jak letošní akce dopadne.
Proč zrovna Omán? S úvodním nápadem přišel Sadílek po shlédnutí videa dvou Britů, kteří se s nástrahami písku moc nemazlili. My ostatní jsme dál a dál akci rozvíjeli a výsledkem je tento plán:

Zbyněk Janoušek – BMW 1200 Adventure
Renda Zelenka – Triumph
a Lukáš Kotfald – Yamaha Ténéré
pojedou kolem Ománu z Muscatu vlevo

Roman "Sadílek" Florian – BMW 650 Dakar (rallye)
a Martin Pouba – KTM 990 Adventure
vyrazí s Muscatu na své kolečko vpravo

Dole na jihu se střetnou a poví si zkušenosti (sem nejezdi, tohle musíš vidět, tady natankuj apod.).
Mezi oběma partama bude volně levitovat půjčený automobil, ve kterém bude Jirka Holub coby kameraman a Standa Tikal jako řidič a děvečka pro všechno. Auto bude dostatečně velké a možná si poveze i dámskou společnost.
To nám, motorkářům, musí být ale úplně jedno. Saďoch a já zkusíme jet 3000 km ve stylu rallye a uvidíme, jak to budeme zvládat. Rádi bychom totiž zkušenosti zúročili v dalších letech. Po deseti dnech, kdy možná stihneme i potápění, se rozloučíme. Kluci a holky z auta odletí domů a nám začne dobrodružství na cestě zpět k domovu. Budeme mít pře sebou Spojené Arabské Emiráty, Írán, oblíbené Turecko, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko a Slovensko.
Omán nás láká celkově, v Íránu se těšíme na poklidnou městskou atmosféru, Kurdistán hodláme projet horskými cestičkami a zrovna tak i část Bulharska. To je však jen pouze plán a vy nám držte palce, abychom těch plánovaných 10 000 km do měsíce zvládli a v pořádku se vrátili domů.


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor