Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

KTM se neúčastní Dakaru!

20.7.2009

buy amoxicillin canada

amoxil without prescription online amoxicillin price without prescription
Důvodem překvapivého rozhodnutí je skutečnost, že pořadatelská firma ASO omezila maximální zdvihový objem u motocyklů na 450 ccm. Značka, která v posledních letech Dakar vyhrála 8x po sobě, reagovala okamžitě - za takových podmínek se závodu účastnit nebude. Z prohlášení KTM je zřejmé velké zklamání až znechucení - a není divu. Změnit podmínky pouhých 6 měsíců před startem, kdy se týmy už připravují a staví své motocykly, je opravdu dosti zlváštní.
Jak prohlásil Heinz Kinigadner, sportovní poradce KTM: "Máme veškerý materiál pro náš tovární tým, stejně jako pro 50 dalších závodníků jedoucích na KTM. Smlouvy jsou podepsány a členové týmů v plné práci. Finanční dopady budou enormní. Kromě toho jsme šokováni neloajálností pořadatele, zejména když jsme se i přes zrušení závodu v roce 2008 maximálně snažili přispět k minulému ročníku (2009), a to v období ekonomické krize."

A sportovní ředitel Winfried Kerschhaggl k tomu dodal: "Dálková rally slouží k prověření efektivnosti a trvanlivosti našich velkých sériových jednoválců. V rally sportu proto určitě zůstaneme aktivní! Ale jihoamerický závod je pro nás minulostí. Budeme se soustředit na světový šampionát a hledat další alternativy. Možná již brzy uvidíte KTM v plném nasazení na africké půdě - zpět ke kořenům!"