Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Mobito - nové možnosti "mobilních" plateb

Redakce, 5.12.2012

V on-line platební bráně PayU, kterou můžete využít i v našem e-shopu pro platbu zboží či předplatného, přibyla další varianta platby přes mobil pomocí systému Mobito.

Co je to Mobito? Nová služba pro placení mobilním telefonem, kterou společnost MOPET CZ představila v září roku 2012. Mobito může používat kdokoli – není třeba si pořizovat nový mobilní telefon, novou SIM kartu a ani měnit mobilního operátora či banku. Služba funguje v 99 % mobilních telefonů (nejen na těch "chytrých"), a to buď jako aplikace (telefony s operačním systémem iOS a Android), nebo jako Zpráva na displej zavoláním zdarma na *135*# (ostatní telefony). Mobito si mohou uživatelé připojit ke svému účtu (klienti partnerských bank – České spořitelny, GE Money Bank, Raiffeisenbank, UniCredit Bank) a platit Mobitem napřímo z bankovního účtu, anebo funguje jako „mobilní peněženka“, do které si uživatel předem pošle z účtu peníze a poté z ní platí.
Platby Mobitem probíhají v reálném čase, 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Placení Mobitem je zdarma. Zákazník při placení zadává jediný údaj – své telefonní číslo. Platbu pak potvrzuje svým osobním PIN kódem přímo ve svém mobilním zařízení. Pro zřízení Mobita postačí jen telefonní číslo, e-mail a mobil. Nemusí se nikam chodit, vše jde pohodlně zařídit na dálku.

Více o službě Mobito ZDE.


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor