Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

MOTOSALON 2011 je za námi

Michal Hamšík, 7.3.2011

V neděli byla návštěva na výstavišti tradičně poněkud menší a situace klidnější, takže ti, kdož přišli, měli alespoň více prostoru pro prohlídku a fotografování. I tak ale k našemu stánku zamířilo poměrně dost lidí. Takže, děkujeme všem, kteří nás v Letňanech navštívili, a příští rok (snad) opět v Brně!

A co k veletrhu říká pořadatel, společnost BVV? Níže najdete oficiální tiskovou zprávu:

Druhý ročník mezinárodního veletrhu motocyklů, příslušenství a oblečení MOTOSALON, který se letos odehrál v pražském výstavním areálu v Letňanech, opět přilákal desetitisíce motocyklových příznivců. Po celou dobu veletrhu proudily do dvou hal, kde se prezentovalo na sto vystavovatelů, davy lidí. Celkově veletrh navštívilo téměř 44 tisíc návštěvníků. V Press Centru se akreditovalo 152 novinářů.
Důvodem vysokého zájmu ze strany návštěvníků byla především nabídka drtivé většiny motocyklových značek dostupných na našem trhu a neméně zajímavý doprovodný program. Ten zahrnoval atraktivní ukázky motocyklových kaskadérů, programy věnované bezpečnosti provozu a nechyběly ani expozice veteránů. Na veletrhu mohli návštěvníci potkat také populární osobnosti motocyklového sportu, jako jsou závodníci Karel Abraham, Jakub Smrž, Michal Filla nebo motocyklový cestovatel Jaroslav Šíma.
Vystavovatelé v Letňanech představili návštěvníkům nejednu novinku. Mezi těmi nejvíce vyhledávanými byly mj. například cestovní šestiválcový BMW K 1600 GL nabitý nejmodernější výbavou, modernizovaná Aprilia Dorsoduro 1200 ABS, horká novinka Honda Crossrunner, Suzuki GSX-R 750 nebo nová gerenarce endura Yamaha Super Tenéré.
V roce 2012 se veletrh MOTOSALON uskuteční opět na výstavišti v Brně, a to v termínu 7. – 11. března.

Řekli o veletrhu:

Vladimír Přibyl, generální ředitel společnosti A-Spirit:
Nám to zde maximálně vyhovuje. S brněnskou halou se to samozřejmě srovnávat nedá, ale pro daný účel letňanské haly svými rozměry a vybavením vyhovují. Je to kompaktnější prostor, všude je blízko, nemusí člověk běhat po celém výstavišti, ze schodů do schodů a podobně. Doufám, že v roce 2013 se sem vrátíme a areál bude zase o trochu lepší. Možná by si zasloužil více pokladen a jistě se dá ještě něco zlepšit. Ale celkově nám to vyhovuje a pro naši práci jsou zde podmínky příznivé.

Petr Hubáček, šéf marketingu motocyklové sekce společnosti Honda:
Jsme spokojeni, přichází spousta návštěvníků a je vidět Letňany jim nedělají problém. Je sice škoda, že ve stejném termínu probíhá ještě jedna výstava, ale zdá se že to návštěvnost Motosalonu nijak neovlivnilo. K nám přicházejí pozitivně naladění návštěvníci a s velkým zájmem si prohlížejí vystavené motocykly.
Od přátel, kteří navštívili obě výstavy mám jednoznačně pozitivní ohlasy na Motosalon, k výstavě v Holešovicích se raději nebudu vyjadřovat.

Ing. Tomáš Loukota, ředitel motocyklové sekce SUZUKI Motor Czech:
Výstavní prostory odpovídají naším potřebám, t.zn. dostatek prostoru okolo motocyklů, dobré osvětlení a relativně čisto. Prach přeci jen na atraktivnosti exponátům nepřidá. Překvapuje mne docela velká návštěva, i když samozřejmě lidé kritizují souběh termínů Motosalonu i akce v Holešovicích, a těžko se jim to nějak vysvětluje. Nicméně moje hodnocení Motosalonu v Praze je jednoznačně pozitivní. Co mne nepříjemně překvapilo je výše parkovného pro návštěvníky.

Luboš Hamouz, zástupce značky Nolan:
Jsem příjemně překvapen obrovskou návštěvou. Oceňuji servis jaký nám poskytuje BVV pro nás, pro vystavovatele. Parkování v bezprostřední blízkosti stánku nám šetří síly a čas. Haly jsou prostorné, nepráší se tu jako v Holešovicích. Přístup k výstavišti je pro nás mimopražské bezproblémový a ve srovnání s Holešovicemi daleko rychlejší.

Ing. Libor Hubík, majitel firmy PSÍ Hubík:
Daleko více nám vyhovuje areál zde v Letňanech, než v Holešovicích. Je přístupnější jak pro nás, tak určitě i pro návštěvníky. Haly jsou vzdušnější a prostornější, což by měli návštěvníci ocenit. Vynikající je blízká stanice metra, které využíváme k cestám do hotelu. Celkový dojem z této akce máme velmi dobrý.

JUDr. Petr Ondrašík, ředitel Speedway Grand Prix a předseda AMK Markéta:
Dlouho jsme se takové akce nezúčastnili, takže nedokážu srovnávat, ale s podmínkami zde v Letňanech jsme spokojeni. Překvapuje mne zájem lidí a tak zpětně naše rozhodnutí zúčastnit se, hodnotíme jako velmi prozíravé. Je tu živo, trochu víc hluku, nám to ale nevadí, protože jsme zvyklí na hluk plochodrážních motocyklů.

Ing. Antonín Šípek, ředitel sekretariátu Auto SAP:
Nebyl jsem dlouho na tomto výstavišti, pamatuji ještě plátěné haly a jsem proto příjemně překvapen, haly jsou pěkné a výstava se blíží Brnu z loňského roku. Překvapuje mne také množství motocyklových fanoušků, kteří si našli cestu, pro ně přeci jen na neobvyklé místo. I když si myslím, že je třeba vyčkat konečných čísel, tak jsem přesvědčen, že návštěva bude nakonec srovnatelná s návštěvami z minulých let na výstavišti v Holešovicích. Větší pozornost by si možná zasloužilo hygienické zázemí.


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor