Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Motosalon 2021 se neuskuteční

Redakce MotoRoute, 28.1.2021

Příznivci motocyklů si letos na jaře budou muset oblíbený veletrh MOTOSALON odpustit.

Uspořádat oblíbenou výstavní akci, kterou pravidelně navštěvuje až 60 tisíc fanoušků motorek a příslušenství, je v březnovém termínu za současných opatření nereálné. Z důvodu prodloužení nouzového stavu a platných podmínek protiepidemických opatření PES, které u akce s takovou návštěvností nelze aplikovat, se pořadatel Svaz dovozců automobilů (SDA) a organizátor Veletrhy Brno rozhodli letošní ročník Motosalonu v Praze zrušit.

 

Jarní otevírání sezony nestihneme

Veletrh MOTOSALON tradičně otevírá motorkářskou sezonu. Koná se pravidelně začátkem jara a přináší zájemcům o koupi motocyklu nebo vybavení vítanou inspiraci. Uspořádání veletrhu uprostřed sezony by nepřineslo vystavovatelům očekávaný ekonomický efekt. Za současné epidemické situace nelze zodpovědně přistoupit k přípravě a konání akce s tak vysokou návštěvností jako je MOTOSALON.

"Motosalon je vrcholnou prezentací motocyklů a příslušenství v Česku. Konání akce je bohužel neslučitelné s aktuální maticí protiepidemických opatření. Za nouzového stavu bez perspektivy uvolnění počátkem března nelze akci charakteru Motosalonu připravovat a uspořádat. Příprava by znamenala zmařené investice a zmařenou energii vystavovatelů i nás jako organizátorů. Bohužel prodejní cyklus neumožňuje posunutí akce do pozdějšího termínu", uvedl ke zrušení generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jiří Kuliš.

 

Můžeme se potkat v červnu

Vystavovatelé a pořadatelé si jsou vědomi důležitosti osobních setkání, bez kterých obchod nemůže fungovat. Fanoušci motocyklů berou setkání na veletrzích jako společenskou událost, na které se potkává motorkářská komunita. Svaz dovozců automobilů a Veletrhy Brno proto společně zvažují alternativní formáty, které by umožnily v pozdějším období a v menším rozsahu nabídku motocyklových novinek a příslušenství představit.

„Že nebude Motosalon, nás opravdu mrzí. Ale jednáme o uspořádání alespoň obchodních dnů v menším rozsahu, pokud nám to situace v pozdější době umožní. Alternativně také jednáme o možnosti prezentace motocyklů v rámci jiných veletržních projektů,“ uvedl Josef Pokorný, šéf motocyklové sekce SDA.