Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Novinky Kawasaki pro rok 2022

Redakce MotoRoute, 25.11.2021

Hlavními novinkami značky Kawasaki pro rok 2022, představenými na letošní výstavě EICMA, jsou modernizované typy Ninja H2SX a Versys 650.

 

Versys 650

Oblíbený středněobjemový motocykl poháněný řadovým dvouválcem doznal několika vylepšení.

Upravena byla kapotáž s novými LED světly, nový je i plexištít snadno nastavitelný do 4 poloh, za příplatek je možno doobjednat větší plexištít.

Taktéž nový je barevný TFT displej s Bluetooth konektivitou a možností propojení a appkou Rideology, doplněna byla dvoustupňová kontrola trakce KTRC.

Barvy pro rok 2022:

  • Metallic spark black/metallic flat spark black
  • Metallic phantom silver/metallic flat spark black/metallic spark black
  • Candy lime green/metallic flat spark/ metallic spark black

Kawasaki Versys 650

 

Ninja H2SX

Přeplňovaný litrový sport tourer prošel poměrně velkou modernizací. Jako první japonský stroj byl osazen dvěma radary, které spolupracují se systémem ARAS. Ten ovládá nastavitelný adaptivní tempomat, hlídá mrtvé úhly a poskytuje varování před nebezpečím čelní kolize (FCW), rovněž s třemi možnostmi nastavení.

Celkově je elektronika na tomto modelu mnohem sofistikovanější, instalován je nový barevný 6,5 palcový barevný TFT displej s informačním systémem Kawasaki SPIN s konektivitou na mobil a mnoha funkcemi.

Nechybí bezklíčové zapalování, vícestupňová kontrola trakce, launch control (pro co nejrychlejší rozjezd), asistent rozjezdu do kopce (VHA), řízení brzdění motoru, jízdní režimy, hlídání tlaku v pneumatikách, signalizace krizového brzdění atd. Ve standardu je i obousměrný quickshifter.

Verze SE má navíc ještě elektronicky řízený podvozek Showa s technologií Skyhook.

Barvy pro rok 2022:

  • Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black / Metallic Graphite Gray 

Kawasaki Ninja H2SX