Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Ochutnávka z Ducati Tour 2011

Michal Stief, 20.4.2011

Ve druhém dubnovém týdnu odstartoval letošní seriál testovacích dnů motocyklů Ducati v Milíně u Příbrami. Tato akce je pro všechny příznivce rudých strojů skvělou možností k vyzkoušení motocyklových lahůdek, jimž vévodí Diavel společně s modelem Streetfighter. Samozřejmě jsou k dispozici i ostatní modely značky - Monster 796, Multistrada 1200S, 1198 a 848.
Kolem poledne vyjíždím směr Milín, počasí není zrovna ukázkové a teploměr ukazuje pod 10 °C. Ale co, tohle mi přece náladu nepokazí! Před hotelem vidím stát všechny dvoukolové krásky a kamion s prezentací oblečení a doplňků Ducati Apparel. Výrobky se zde dají i zakoupit.
Jako první nasedám na Multistradu. Je to pěkně vysoká potvora, ale strašně pohodlná a překvapivě svižná. Hned z ní cítím chuť na dlouhé cesty. Díry pro ni nic nejsou a všechny projíždí s lehkostí, elegancí a jen tak se nenechá rozhodit. Jízdu si opravdu užívám, fakt bych nečekal, že na horizontech půjde kolo do vzduchu.
Po této jízdě na mě čeká krasavec jménem Diavel. Už jenom samotný zvuk nám naznačuje, že od něj můžeme čekat nezapomenutelné zážitky. Tváří se, že v zatáčkách bude za ostatními zaostávat, ale opak je pravdou. Je to povedený stroj s nádherným zvukem, skvělými jízdními vlastnostmi a se schopností poskytnout jezdci pořádnou dávku adrenalinu. Bonusem je, že se za vámi všichni na ulici otáčejí, což se mi již dlouho nestalo.
Bylo to krásné odpoledne. Všem, kteří mají zájem, doporučují kouknout na web www.ducati-czech.cz, kde jsou další termíny a místa konání testovacích dnů. Rezervujte si jízdu co nejdříve, zájemců je spousta a opravdu je o co stát!













Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor