Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Vylepšený routeplanner ViaMichelin

Redakce, 19.6.2012

Značka Michelin, to nejsou jen pneumatiky a vynikající mapy. Firma provozuje také internetový plánovač tras ViaMichelin.com. A právě ten nedávno prošel řadou vylepšení, vzešlých z připomínek uživatelů.

Web má zcela přepracovanou ergonomii ovládání, které by nyní mělo být snadnější. Mezi nejvýznamnější vylepšení dle Michelinu patří:

  • Mapa na úvodní stránce se nyní nachází v pozici posledního uživatelova hledání (a na začátku sama rozpozná pozici uživatele podle IP adresy, pokud nepoužíváte proxy apod.)
  • Lépe viditelné a podrobněji zpracované možnosti itineráře
  • Jedinečná pole pro zadávání dat
  • Pro uživatele ve Francii se při počítání jízdní doby bere v úvahu aktuální dopravní situace

Co se týče itinerářů, uživatel má dle svých potřeb a chutí na výběr z několika možností. Ty zahrnují např. standardní itineráře Michelin, které jsou snadno sledovatelné a minimalizují riziko špatného odbočení, ale také ekonomické trasy nabízející nižší spotřebu paliva, "objevitelské" trasy zajímavé z hlediska scenérií a turistických cílů aj.

Nový web je k dispozici v osmi jazycích (je mezi nimi např. polština, ale česky neumí) a pokrývá 11 evropských zemí. Stránky ročně navštíví více než 430 milionů lidí. Služba je dostupná rovněž na mobilních zařízeních přes aplikaci ViaMichelin Mobile, která je ke stažení zdarma.

Web si ostatně sami můžete zkusit: www.viamichelin.com


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor