Nacházíte se: TESTY MOTOCYKLŮ / Nové motocykly

Atv Combat Force 4x4

Redakce, 7.6.2012

Pracovní atv čtyřkolky v terénu

Chtěli jsme vyzkoušet, jak se budou chovat moderní pracovní čtyřkolky v terénu. Na testování jsme si tedy vybrali mezi mnoha stroji čtyřkolku Atv Combat Force 4x4.

Hned na začátku jsme při posedu zjistili, že komfort stroje lze srovnávat se čtyřkolkami o třídu výše, to bylo příjemným zjištěním. Je to dáno jak pohodlným sedadlem, tak i měkčím nastavením vozidla. Též poměrně vysoká světlá výška čtyřkolky se promítla do jízdy v terénu pozitivně a zároveň neohrozila dobrou ovladatelnost stroje.

Okamžitě nám bylo jasné, že menší nerovnosti nebudou žádnou obtíží a vskutku, nečinily podvozku žádné potíže. S přibývajícími nerovnostmi lze popsat komfort jako odpovídající vzhledem k pořizovací ceně čtyřkolky. Ovšem vyšší rychlosti byly na podvozku v terénu již znát, i když limity pro komfort jsou nastaveny poměrně vysoko.

V obyčejném terénu s adekvátní rychlostí si projížďku lze opravdu užít. Tato čtyřkolka je svým původním zaměřením určená pro pomalejší jízdu a těžší terén, což se nám potvrdilo. Nicméně u základní verze stroje se ručička tachometru zastaví až na 70 km/h a agresivnější tempo na obyčejné vozovce je díky dynamickému motoru naprosto bez obtíží realizovatelné.

Při nejnáročnějších stoupání se neprojevovaly žádné výrazné neduhy a čtyřkolka spokojeně předla a zabírala tam, kde zabírat měla. Díky automatu jsme řazení nemuseli výrazně řešit. Lze říci, že překvapení nás čekalo na běžných stoupáních, které jsme jezdili rychlejším tempem a kde měl motor dostatek síly a poctivě, plynule táhl až na cílený vrchol.

Celkový dojem na nás tato atv čtyřkolka zanechala veskrze pozitivní, protože jejím hlavním kladem není bláznivá jízda v těžkém terénu, ale je to plynulý záběr, který byl charakteristickým rysem čtyřkolky po celou dobu testování. Zkušenějšímu jezdci bude jízda naprosto bezproblémová, dostatečně komfortní a taktéž zábavná. Jistě má i tato čtyřkolka svoje limity, ale kdo chce komplexní stroj, nalezne jej i v námi testované čtyřkolce.

Čtyřkolky zapůjčila firma www.levnemoto.com.


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor