Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Rozhovory

Chopper-horse

Jurek, 29.4.2014

O tom že v dnešní době trh nabízí bezpočet různých prodejen, zabývajících se prodejem potřeb pro motocyklisty a předhánějících se v boji o zákazníka, víme a můžeme se přesvědčit nejen na stránkách našeho časopisu. Pro ty, kdo by však chtěli cestovat poněkud stylověji, bychom rádi představili frýdecko-místeckou prodejnu Chopper-horse nejen s jezdeckým příslušenstvím.
Prodejna je umístěna v areálu, poblíž bývalého autobusového nádraží a v její těsné blízkosti se lze občerstvit v motorkářské restauraci Třináctka. Za zmínku též stojí studio airbrushových maleb, které se zde rovněž nachází.
Prodejna Chopper-horse nabízí své služby motorkářům již více než šest let. Navštívili jsme s redakčním zápisníkem jejího majitele Michala Kubicu a položili mu pár otázek.

Michale, jak vnímáš současný trh a motoscénu dnes?
(smích) Mnozí prodejci říkají, že dobře už bylo. Moje představy o prodeji byly taky poněkud jiné, na druhou stránku, zdejší kraj nabízí již sám o sobě mnoho pesimismu. Průmysl na Ostravsku byl utlumen, a to se odráží i v možnostech kupní síly lidí, žijících zde. Také je zde problém konkurence. Ta se odráží pochopitelně i v kvalitě zboží. Současný trh nabízí mnoho levného zboží, které však bohužel není kvalitní. Snažíme se prodávat kvalitní zboží, jež by mělo vydržet.
Cenová představa je ovšem v porovnání s levnými pákistánskými artikly zcela jinde. Je ale bohužel mnoho zákazníků, kteří sáhnou například po levnější kožené bundě, která však má životnost podstatně kratší...

Co nabízí prodejna svým zákazníkům?
V prvé řadě je vhodné podívat se na naši internetovou nabídku. Kromě zboží které si lze zakoupit přímo v prodejně, jsme rovněž výdejním místem Y-shopu výrobků firmy Highway Hawk, Held a dalších. Motorkáři si u nás mohou zakoupit kromě oblečení také helmy, nepromoky, rukavice a další potřeby, stejně jako množství doplňků nejen pro chopery. Ale jak již bylo zmíněno, nabízíme také mnoho oblečení a potřeb pro westernové jezdectví.

Michale, víme o tobě, že jsi nadšeným motorkářem. Jaký styl upřednostňuješ?
Tak jsou to v prvé řadě velké a těžké motocykly stylu chopper, avšak nebráním se ani cestování do vzdálenějších míst. Před několika lety jsme spolu s kamarády procestovali právě na těchto motocyklech část Ruska. No ale byl to na ruských cestách zážitek...

Vidím na tvé bundě znak motoklubu. Co nám o něm více prozradíš?
Motoklub Death Brothers Czech Republic jsme založili s kamarády. Klub je postaven na základech přátelství, pomoci a pohody, kterou se snaží přenést na všechny motorkáře, bez rozdílu národnosti a značky motocyklu.

Náš kamarád a cestovatel Igor Brezovar vyprávěl, že mnohokrát se mu dostalo pomoci od podobných takto organizovaných motorkářů. Je dobré vědět, kde lze nalézt pomoc v nesnázích. Konáte s klubovými kamarády i nějaké akce?
Samozřejmě. Kromě několika společných vyjížděk podporujeme rovněž charitativní akce, žehnání motocyklů, ale naši stěžejní akcí je víkendový sraz, konaný vždy na Žermanické přehradě v prostorách areálu kempu. Ten letošní se bude konat 5. až 7. září 2014 a jako vždy má název „Night of Death Brothers“. Timto zveme i čtenáře časopisu Motoroute :-)

Michale, za naše čtenáře ti děkuji za rozhovor a přeji Tvé firmě Chopper-horse mnoho spokojených zákazníků.

Za redakci Motoroute Jurek
 


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor