Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Cestujete na dovolenou? Tyto aplikace nepřehlížejte, sejdou se vám!

Pledge, 2.8.2021

Aktuálně mnozí z nás cestují nejen napříč naší zemí, ale i za její hranice. Obzvlášť, pokud cestujeme mimo, je užitečné mít několik aplikací stažených ještě předtím, než se vydáme na cesty. Které to jsou?

 

Navigace

Samozřejmě, začít musíme s navigací. V tomto případě vám však doporučujeme využít "starou klasiku" v podobě aplikace Google Mapy. Důvodem jsou nejen bohaté mapové podklady, informace o dopravní situaci na cestách, ale hlavně to, že aplikace umožňuje stažení map i do smartphonu. Jinými slovy, v případě pokud vám selže internetové připojení, tak se na silnici neztratíte. Udělat to můžete pomocí kliknutí na váš profil po zapnutí aplikace, následně zvolte možnost Offline mapy, kde budete moci stáhnout část offline map, které budete potřebovat.

 

GreenPass

Samozřejmě, aktuální pandemické opatření nás nutí chovat se odlišně, než by tomu bylo za normálních okolností. Mnoho zemí limituje vstup na své území, ať už očkováním, nebo potvrzením o překonání onemocnění COVID-19, případně negativním testem. Obecně můžeme říci, že není praktické nosit s sebou hrstku papírů, a proto by vám neměl chybět digitální COVID Pas, který si můžete stáhnout do svého zařízení prostřednictvím aplikace GreenPass, případně jiné obdobné aplikace.

 

Android Auto

Android Auto je další aplikací, kterou byste neměli přehlížet. Důvodem je, že je schopna přeměnit obrazovku vašeho automobilu, či motorky, na multimediální centrum. Jde o šikovný nástroj, který nabízí přizpůsobené rozhraní jednotlivých aplikací včetně navigace, aby bylo jejich použití komfortní i během jízdy.

 

Google Lens

Další skvělou aplikací, která by vám neměla chybět, je Google Lens. V tomto případě jde o aplikaci, které já schopna pomocí kamery smartphonu sejmout objekt a dohledat vám o něm řadu informací. Stejně vám může posloužit i na překlad informací z cizího jazyka do vašeho rodného jazyka. Jinými slovy, jde o šikovného pomocníka.

 

Další aplikace

Určitě v závěru musíme doporučit i další aplikace. Například aplikaci Booking, jejímž prostřednictvím si umíte rezervovat ubytování. Rovněž zajímavou aplikací je Zomato, která vám pomůže zorientovat se v kvalitě restaurací v novém prostředí.

Samozřejmě, nemůžeme zapomenout ani na aplikace, které sledují vaši aktivitu. Například byste si měli stáhnout aplikaci krokoměr do mobilu, či aplikaci k vašim chytrým hodinkám a podobně.

Samozřejmě, všechny tyto aplikace jsou dostupné zdarma a bez ohledu na to, jaké značky máte smartphone, zda Xiaomi, Samsung, Apple a podobně, tak je můžete stáhnout do svého zařízení.