Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

CFMOTO zve na výstavu MOTOCYKL

Marek Olbert, redakce MotoRoute, 20.1.2023

Mgr. Eduard Šlampa, obchodní a marketingový ředitel společnosti Journeyman CZ s.r.o. nám řekl, že uplynulý rok 2022 byl úspěšný nejen zásluhou poskytování nadstandardního servisu, služeb a 5-leté záruky, ale prodejní úspěch samozřejmě ovlivnilo i to, že byl dostatek motocyklů i čtyřkolek a dobře fungovala doprava od výrobce do Evropy. Pro letošní rok už má dovozce naskladněno a očekávají se další dodávky nejen původních modelů, ale i novinek.  

Díky dřívějšímu spojení KTM a CFMOTO, tedy projektu CFMOTO-KTMR2R joint-venture vystřelila značka CFMOTO hodně vysoko a její hvězda stále stoupá. Začátek spolupráce vznikl společnou výstavbou rozsáhlého komplexu CFMOTO-KTMR2R v sídle CFMOTO v Hangzhou, kde je dnes vývojové, výrobní, logistické a testovací centrum společného podniku KTMR2R-CFMOTO, s celkovou plochou přes 100.000 m2

Chystají se nové projekty s osvědčenými kvalitními motory z motocyklů KTM a už na výstavu stihne přijet letošní novinka CFMOTO 450SR. Malá a hbitá sportovní motorka v kategorii řidičáku A2 uspokojí všechny začínající sporťáky. 450SR přinese maximum zážitků pro amatérskou jízdu na okruhu i pro každý všední den na jízdu do školy nebo do práce. 

Motor má kované písty, keramickou povrchovou úpravu a vysokootáčkový charakter má rychlou reakci na plyn. Kliková hřídel pootočená o 270° posouvá projev motoru blíže motorům s uspořádáním do V a jeho dvojitý vyrovnávací hřídel potlačuje vibrace motoru.

Moderna je i tady. Zobrazení jízdních údajů obstarává barevný 5“ displeji a nechybí mu ani nastavitelné upozornění na řazení. Stejně jako u větších modelů CFMOTO, jsou namontovány i na 450SR LED světla. Jak už bylo zmíněno výše, pohodlné sedlo s pozicí stupaček a výškou a umístěním řídítek dělají z tohoto modelu kompromis mezi sportovním a civilním ježděním. Atraktivní design a aerodynamika jsou výrazným znakem pro novinku 450SR.

V loňském roce měl importér CFMOTO nejprodávanější model 800MT, není divu. Na první pohled skvělé vypadající motorka, dlouhodobý test Jardy Šímy, ambasadora značky CFMOTO, který v loňském říjnu po 17 měsících najel bezproblémových 75.555 kilometrů, je důkazem i výborné kvality. Nutno dodat, že jel na jednom z prvním vyrobeným ne sériovém kusu. Pro letošní rok přibyl „limited edition“ model nejen se speciálním lakováním, který si budete moci prohlédnout už brzy na výstavě MOTOCYKL v Praze a Bratislavě. 

Velmi dobře se dařilo i neúplné produkční řadě 700CL-X, která je letos dovršena o dlouho očekávaný model 700CL-X Adventure, což je plnohodnotný a navíc pěkně vystajlovaný scrambler. 

Na jeho zrodu a designu se podepsaly nápady dnešního vývojového ředitele značky CFMOTO španělského motocyklového designéra Carlese Solsony Martiho. Ten mimo jiné tvořil i pro Ducati a MV Agustu. Příjemná cestovní motorka CFMOTO 650MT pro vyznavače dlouhých i kroucených asfaltových silnic a silniček a naháč CFMOTO 300NK jsou mezi zákazníky taky velmi oblíbené modely a pro letošek jsou už připravené na skladě. 

Kdo by snad měl pochybnosti o svých řidičských dovednostech nebo jen nechce jít do motorů přes 500 kubíků, uvítá novinku CFMOTO 300CL-X, která je  je jasným důkazem, že klasický malý motocykl nemusí být nudný, ale zábavný. Osvědčený technický základ sourozence 300NK, který nabízí velkou dávku zábavy, čistého jezdeckého nadšení a jednoduché ovladatelnosti, zabalený do klasického motocyklového stylu s lehkou dávkou extravagance, kterou si vypůjčuje od dospělejších sourozenců z řady CL-X. Jednoválec o objemu 292 ccm nabízí překvapivě plynulý zátah od středních otáček až k omezovači. Díky této charakteristice vhodně doplňuje zábavnou ovladatelnost celého stroje a pro maximální bezpečnost začínajících jezdců je zde antihoppingová spojka, která dokáže zachránit řidičskou nezkušenost.

Navštivte výstavu MOTOCYKL v Praze a Bratislavě a prohlédněte si celou nabídku CFMOTO pěkně na vlastní oči. 

Novinky sledujte na www.cfmoto.cz nebo facebooku CFMOTO.