Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Ducati Multistrada Pikes Peak

Ducati, 10.3.2011

Na poslední výstavě v Kolíně byla vystavena Ducati Multistrada, na které v roce 2010 zvítězil Greg Tracy ve slavném americkém závodě do vrchu Pikes Peak v Coloradu. Závod se jede na 20 km dlouhé horské trati s různými povrchy a převýšením 1 438 metrů, startuje v nadmořské výšce 2 862 m a končí v 4 300 m n.m. Poprvé se uskutečnil v r. 1916, v současnosti se jezdí v rámci kalendáře FIA a v sedmi motocyklových kategoriích 250 až 1200 ccm. Na památku tohoto vítězství připravila Ducati nyní model se sáhodlouhým názvem Multistrada 1200 S Pikes Peak Special Edition.

Tento motocykl je "oblečen" do krásného barevného kabátu v závodním stylu Ducati Corse s některými díly (držáky stupaček spolujezdce, kryt motoru) černě eloxovanými a s červenými pruhy na kolech. Stroj se dále nabízí s homologovaným karbonovým výfukem Termignoni, nízkým "závodním" plexištítem, předním blatníkem a jiným sedlem s červeným šitím.

Vítězství v uvedeném závodě podtrhlo univerzálnost Multistrady, schopné jezdit po různých druzích terénu, k čemuž přispívají také čtyři jízdní režimy (Sport, Touring, Urban a Enduro). Ducati se závodu Pikes Peak zúčastní i letos, v sedle s loňským vítězem Gregem Tracym a s Alexandrem Smithem. Přípravy probíhají již nyní.

Nově představený model Multistrada 1200 S Pikes Peak Special Edition 2012 bude v prodeji již od května tohoto roku.