Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Harley-Davidson Motosalon 2019

Harley-Davidson, 28.2.2018

Harley-Davidson je momentálně k vidění ne veletrhu Motosalon, který se koná v PVA Expo v pražských Letňanech až do neděle 3. března. Dopoledne proběhlo setkání s médií a zástupci společnosti prozradili novinky, plány a aktuální úspěchy. Návštěvnici se mohou seznámit s aktuální modelovou řadou značky i s oblečením MotorClothes. Značka se navíc představuje ve své zcela nové expozici, i s hudební produkcí.

Historicky nejúspěšnější rok Harley-Davidson CEE

Rok 2018 znamenal pro Harley-Davidson historicky nejúspěšnější rok. V České republice prodala značka 610 motocyklů, což je nejlepší výsledek nejen za celou dobu existence kanceláře Harley-Davdson Střední a východní Evropy, ale i za celou historii, kdy se motocykly značky u nás prodávají. „Jen pro srovnání v období První republiky v roce 1930, kdy se u nás motocykly prodávaly ve velkém se jich prodalo za celé Československo přes 500 kusů. Nyní se nám podařilo jen v ČR prodat ještě více, což je v dnešní době skutečně obrovský úspěch,“ říká Bohumír přeučil, šéf zastoupení Harley-Davidson pro střední a východní Evropu.

Značka tak v ČR dvojciferně meziročně rostla a loňské prodeje dokonce tvoří 30 % veškerých prodejů regionu CEE. V něm se prodalo celkem 2 050 strojů. „Aktuální vývoj nasvědčuje tomu, že i letos by se mělo dařit a měli bychom opět růst,“ dodal Přeučil.

Mezi zákaznicky nejoblíbenější řadu patřil jednoznačně Softail, který jen potvrdil, že s jeho novými stroji se Harley-Davidson vydal správným směrem. 

 

Rok 2019 ve znamení elektrické revoluce – LiveWire se blíží

Stěžejní událostí letošního roku pak pro Harley-Davidson bude uvedení prvního elektrického modelu LiveWire, který by se v prodeji měl objevit na přelomu srpna a září 2019.  

„Pro Harley-Davidson je uvedení LiveWire historickým milníkem a zásadním krokem ke splnění cíle stát se světovým leaderem v segmentu elektrických motocyklů. Během následujících let pak značka v rámci své strategie More Roads to Harley-Davidson uvede další elektrické modely, agresivně vstoupí do nových segmentů a celkově rozšíří dostupnost značky,“ uvedl Martin Heřmanský, výkonný ředitel pro Harley-Davidson pro Strategické trhy EMEA, Kanadu a nově i jihozápadní Evropu.

 

Projekty Harley-Davidson 2019

Ikonickou značku pak čeká několik stěžejních projektů. Tím nejzásadnějším je Prague Harley Days, které se budou konat 5. – 6. července 2019 na holešovickém Výstavišti. Návštěvníci se opět mohou těšit na tradiční spanilou jízdu centrem Prahy, koncerty, kaskadérskou show, výstavu motocyklů, bikerské hry a unikátní přestavby, ale i demo truck se zkušebními jízdami zdarma, a hlavně na dva dny plné silných strojů, skvělé atmosféry a zábavy pro celou rodinu. 

Tradiční turné Harley on Tour pak do ČR zavítá během jara a vyvrcholí právě na Prague Harley Days. Na všech zastávkách bude zájemcům k dispozici 23 strojů aktuální modelové řady k vyzkoušení zdarma v rámci organizovaných vyjížděk, které budou probíhat vždy v pátek a sobotou prakticky celý den.

Více o aktuálních projektech a motocyklech modelového roku 2019 naleznete na www.harley-davidson.cz.