Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Harleye pomáhaly postiženým

Outdoors Riders, 4.4.2012

Motorkáři na Praze 6 vozili děti s autismem na pražské Ladronce v sobotu 31. 3. 2012. Děti obdivovaly krásu motocyklů Harley Davidson a rády se svezly i v sajdkáře. Cestovní koráb Harley Davidson Electra Glide učaroval Filípkovi, který by se rád svezl i na delší cestu.
Akce se konala k příležitosti Světového dne porozumění autismu na Praze 6. I na této městské části žije mnoho rodin, které mají doma dítě s autismem. Každé 110. dítě se rodí s touto diagnózou, a že děti mohou žít v rámci jejich možností plnohodnotný život se mohli přesvědčit návštěvníci parku Ladronka v sobotu 31.3..
V rámci připomenutí světového dne autismu na Ladronce proběhl celodenní program pro děti z organizace APLA Praha, která je hlavním poskytovatelem služeb pro lidi s autismem v ČR. Dopoledne děti využily možnosti si zajezdit na kolečkových bruslích, pouštěly draky, následovalo občerstvení v restauraci Ladronka. Odpolední program zahrnoval svezení na motorkách Harley Davidson a v sajdkáře za pomoci členů a příznivců občanského sdružení Outdoors Riders (vozili Kony a Radek, pomáhaly Bára a Síma) a děti se svezly na skluzavkách na hřišti Královka. V rámci oslav Mezinárodního dne porozumění autismu také 2. 4. 2012 mnoho oken zářilo modře (happening Light it up blue) a odstartovala mediální kampaň v České televizi.
Motorkáři připravují pro děti s autismem benefici, která se pojede dne 9. 9. 2012 na Strahově pod záštitou Olivera Shokouh, zakladatele Love Ride a starostky městské části Prahy 6 a primátora hl.m.Prahy.