Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Jak na dovoz aut ze zahraničí

28.1.2020

Byla doba, kdy dovoz ojetin ze zahraničí dělal skoro každý. Vždyť je to tak jednoduché – někde „venku“ levně koupím, dovezu, přihlásím a budu mít káru, jakou u nás neseženu, nebo ji ještě se ziskem prodám.

Postupně ale tato vlna opadla a dnes vám spousta lidí řekne, že vozit auta zvenku už se nevyplatí. Ano, situace na trzích se od devadesátých let opravdu změnila. Ale to neznamená, že by dovoz aut ze zahraničí byl vždy nevýhodný – jen se to musí prostě umět…

Pořád se totiž dají v zahraničí, zejména v Německu, najít vozy, které i s náklady na dovoz vyjdou levněji než u nás, nebo jsou při podobné ceně v lepším stavu či s lepší výbavou, případně se jedná o modely vozidel u nás vzácné a těžko dostupné.

dovoz aut

Obecně jde zejména o novější vozy, u starších to obvykle nebývá výhodné. Je ale každopádně třeba vědět, kde hledat a jak to vše zařídit. Takže, pokud jde o dovoz aut, doporučujeme se obrátit na zkušené odborníky.

Důvěryhodný dovozce vám pomůže vybrat vhodný vůz, zajistí jeho prověření – tedy kontrolu VIN a servisních záznamů, diagnostiku, měření laku atd. - a zajistí veškerou komunikaci s prodejcem, včetně vyjednání slevy z kupní ceny, pokud je to jen trochu možné.

Samozřejmě, jestliže se ukáže, že daný vůz má jisté vady na kráse, ať už doslova, nebo obrazně, pomůže vám najít jiný.
Vše je završeno dovozem do České republiky a přihlášením na značky.

A nejen to – seriózní dovozce pomůže i zajistit financování, pokud nemáte celou sumu na nákup auta pohromadě.

Jak to tedy celé probíhá? Uveďme si modelový příklad. Chcete koupit auto a máte určité požadavky, které musí splňovat, třeba BMW 530 v dieselu s M paketem do 150 tisíc km a do dané ceny. Pošlete tedy mail dovozci s informacemi o tom, co chcete. Případně, pokud jste si sami našli zahraniční inzerát, ale nechcete zařizovat dovoz, pošlete konkrétní odkaz. Dovozce vůz vyhledá, prověří a informuje vás o výsledku. Je-li vše v pořádku, složíte zálohu, načež dovozce auto fyzicky na místě zkontroluje, převezme a doveze do ČR. Zde zajistí STK a přihlášení, vy doplatíte zbytek částky a můžete jezdit.

A přitom si můžete být jisti, že auto nemá stočený tachometr, že je pravidelně servisované, v dobrém stavu a bez nečekaných nemilých překvapení…

dovoz aut ze zahraničí