Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Jak na snadnou půjčku

Viva Credit, 22.3.2019

Asi to znáte – žádat v bance o půjčku obvykle není jednoduchý proces a člověk si často připadá vůči velké finanční instituci jako ponížený žebrák. Potvrzení o příjmu, výplatní pásky, výpisy z účtu, ještě doneste tohle a támdleto, ozveme se vám příští týden...

Přitom vám třeba chybí jen pár tisíc k tomu, abyste si koupili vysněnou věc, nebo potřebujete nutně řešit nenadálou technickou závadu, havárii, či krátkodobý výpadek v příjmech.

Ale v současnosti už existují i jiné možnosti, jak si půjčit rychleji a snadněji. Řešením může být online půjčka, kdy vám stačí jen počítač či mobil a připojení k internetu. Na webu si prostě namodelujete, kolik chcete půjčit, jaké budou splátky a jak vychází RPSN. Nepotřebujete přitom ručitele či zajištění.

Samozřejmě, i když si chcete půjčit online, potřebujete splnit jisté základní podmínky, především být plnoletý/-á, tedy mít alespoň 18 let, a také mít vedený bankovní účet v České republice. To prokážete platným občanským průkazem a bankovním výpisem z účtu, který zároveň prokazuje vaše pravidelné příjmy za určité období. Dále je platební karta Master Card nebo Visa atd.

Dokumenty se předkládají a ověřují přes internet v elektronické formě.

A jak to celé funguje? Docela jednoduše. Na webu vyplníte formulář s požadovanými údaji, online autorizujete svoji platební kartu, přihlásíte se do své banky a tam ověříte bankovní účet. Poté už jen čekáte na schválení žádosti, což může trvat i méně než půl hodiny!

jakmile je půjčka schválena, peníze jsou připsány na váš účet. Splácení probíhá prostřednictvím vaši platební karty zcela automaticky. Pro vás to znamená pohodlí, pro věřitele lepší ochranu před podvodníky, kteří nemají v úmyslu své dluhy vracet.

Tím se dostáváme k důležité věci – i když je snadné si půjčit online, neznamená to, že byste si měli půjčovat bezhlavě. Vždy je nutné zvážit, zda budeme schopni peníze splatit řádně a včas! V opačném případě totiž hrozí penále a poplatky navíc, vymáhání, exekuce a soudní tahanice, což jistě není nic příjemného ani pro jednu zúčastněnou stranu.

Jestliže se dostanete do potíží se splácením, je lepší hned jednat a snažit se s věřitelem dohodnout. Seriózní poskytovatelé nabízejí možnost si půjčku online prodloužit. Není to však automatická záležitost, musíte vyčkat na schválení takové žádosti (v zásadě se totiž jedná o další půjčku, respektive o změnu podmínek už schválené půjčky).

Naopak pokud půjčku splatíte dříve, u dobrého poskytovatele tak můžete učinit bez penále, nebo jiného postihu. Úrok se v takovém případě bude počítat jen do doby předčasného splacení.

V každém případě si vždy nejprve důkladně prostudujte podmínky, ať víte do čeho jdete, a jaké jsou možné eventuality. Půjčka je totiž dobrý sluha, ale zlý pán - takže je lépe, pokud jde o ten první případ...