Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Jarda Šíma - První stoFka aneb 100 000 km na Honda Africa Twin za 18 měsíců

K2 Moto, 21.7.2018

Ve čtvrtek 19. 7. uspořádala společnost K2 moto na své nové prodejně Honda na Vrbovce setkání s motocyklovým novinářem, dobrodruhem a cestovatelem, Jardou Šímou. Za účasti novinářů, partnerů a přátel, aktuálně oslavil 100 000 km na motocyklu Honda CRF1000L Africa Twin, najetých v rekordním čase necelých 18 měsíců.

„Moje spokojenost s tímto modelem má kořeny už v předchozím testu XRV 750, se kterým jsem najel 200 000 km,“ začal Jarda svůj půlhodinové povídání, které doprovázela slideshow jeho fotografií z posledních cest.

Nová Africa Twin už stačila prokázat svoji odolnost při loňské cestě Sibiří na nejvzdálenější po ose přístupné místo Ruska – Magadan a i zpáteční cesta Mongolskem, převším pouští Gobi ukázala přednosti tohoto modelu. Letos v dubnu si Jarda „vychutnal“ s Africou také Afriku, když dojel na „posvátné místo“ všech milovníků off-roadu – Růžové jezero v Senegalu, někdejší cíl slavné Rallye Dakar.

Je třeba upozornit, že těch 100 000 km je teprve třetina Jardova plánu najet s tímto modelem 300 000 km a proto také hned po skončení akce odjel do Skandinávie za poznáváním nových míst a zdoláváním dalších kilometrů.

V další části příjemného odpoledne připravili partneři a podporovatelé dlouhodobého testu Jardovi překvapení. Na improvizovaném podiu se vystřídali Lukáš Kosina za společnost Motopoint (velkoobchodní distributor náhradních dílů a doplňků), Adam Vágner (oblečení RST) a Tomáš Uglaj, zástupce značky Devold, kteří poděkovali Jardovi za dosavadní propagaci jejich značek a předali mu zboží, které na svých dalších cestách jistě využije a ocení.

“Jardu podporujeme léta, mimo jiné proto, že nám pomáhá otestovat produkty ve velkém zatíženi a v krátkém čase. Například skvělé řetězy EK obstáli na výbornou, což bychom ale jinak zjišťovali s jinými lidmi několik let,” uvedl Lukáš Kosina s Motopointu.

V krásném odpoledni Jarda jistě všechny přesvědčil, že jeho slogan „Den, kdy nesedím na motocyklu, jako bych nežil“ není jen prázdná fráze a připomněl, že dosažení další životní mety – jeden a půl milionu kilometrů v jedné stopě, se blíží.

„Jízda na motocyklu, je můj život, naplňuje mě radostí a štěstím, dokazuji, že co si člověk vysní, jde i uskutečnit a jsem rád za mladé následovníky.“