Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Mitas je oficiálním dodavatelem pneumatik pro závod Red Bull Romaniacs

Mitas, 14.7.2014

Mitas je sponzorem jedenáctého ročníku závodu Red Bull Romaniacs, který se koná od 15. do 19. července v rumunském městě Sibiu. V jednom z nejtěžších enduro závodů na světě bude letos soutěžit celkem 350 jezdců z 33 zemí. Mitas bude poskytovat servisní zázemí a prodej pneumatik po celou dobu konání závodu.

„Mitas je oficiálním dodavatelem pneumatik pro Red Bull Romaniacs již podruhé v řadě. Dokazujeme tím naše odhodlání účastnit se extrémních enduro závodů a podílet se na jejich rozvoji. Dali jsme si za cíl neustále zdokonalovat naše pneumatiky tak, aby jejich vlastnosti ocenili jak závodní jezdci, tak i běžní motocyklisté,“ uvedla Ksenija Bitenc, ředitelka Mitas Moto.

Mitas bude v rámci závodu Red Bull Romaniacs sponzorsky podporovat tři špičkové jezdce. Jsou to Wade Young, Ben Hemingway a Lars Enöckl. Mitas je do závodu vybaví speciálními pneumatikami pro extrémní enduro, konkrétně EF-07 Super Light a C-19 Super.

„Pláště EF-07 mají nejnovější typ dezénu pro sportovní enduro, který byl vyvinut ve spolupráci s předními enduro závodníky. Tento dezén pak zaručuje optimální jízdní vlastnosti v rozmanitých podmínkách,“ řekl Karel Špaňhel, produktový manažer motocyklových pneumatik Mitas. Pláště Mitas enduro FIM s dezénem EF-07 mají nové složení směsi a pěnovou vložku. Ve směsi jsou přimíchána aramidová vlákna, která zlepšují odolnost vůči oděru a trhlinám dezénu.