Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Mitas odhalí na Erzbergu nové enduro pneumatiky Terra Force-EF a Terra Force-EH

Mitas, 29.5.2019

Mitas, jež je součástí Trelleborg Group, odhalí během motocyklového závodu Erzbergrodeo novou generaci Enduro a Extreme Enduro pneumatik. Závod se koná 30. května až 2. června 2019 v rakouském Eisenerzu.

V porovnání s předchozími generacemi přináší Mitas TERRA FORCE-EF a TERRA FORCE-EH lepší výkon na široké škále offroadových povrchů, než jaký poskytovaly doposud.  Větší profil umožňuje lepší přilnavost za různých jízdních podmínek a rozmístění špuntů je navržené tak, aby poskytly v písku či v blátě skvělý záběr.


"TERRA FORCE-EF a TERRA FORCE-EH firmy Mitas jsou nástupcem populárních a široce známých terénních pneumatik Mitas Enduro and Extreme Enduro. Tato nová generace pneumatik byla vyvinuta a testována ve spolupráci s mnoha profesionálními jezdci. Jelikož si uvědomujeme, že mnozí jezdci jsou s našimi současnými Enduro a Extreme Enduro pneumatikami velmi spokojeni, zůstanou i nadále součástí rozšířeného portfolia terénních pneumatik Mitas,” vysvětlila Ksenija Bitenc, ředitelka divize pro motopneumatiky firmy Mitas.

Pneumatika Mitas TERRA FORCE- EF Super, označená žlutým pruhem, je vyrobená z odolné, dlouhotrvající vláknité směsi gumy, která zajistí vynikající přilnutí a velmi malý oděr i na tom nejnáročnějším terénu. Je odolná proti proříznutí a roztržení a je proto vhodná na širokou škálu terénů, od měkkých a středně tvrdých až po kamenité. Vzor špuntů na dezénu je navržen tak, aby splňoval příslušné regulace Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM).

Pneumatiky Mitas TERRA FORCE-EF Super light, označené zeleným pruhem, jsou navržené pro náročnější enduro závody. Ve srovnání s verzí Super jsou vyrobené z měkčí směsi dezénu, která zajišťuje lepší přilnutí a výkon na tvrdém a kamenitém terénu či na mokrém lesním terénu s kořeny. Je určená pro náročnější soutěže a vyhovuje současným regulacím FIM pro pneumatiky na enduro závody.

Pneumatiky Mitas TERRA FORCE- EH Super soft, označené dvojitým zeleným pruhem, jsou vyrobené z obzvláště měkké, přilnavé dezénové směsi pro extrémní enduro závody. Tato pneumatika se nejlépe hodí do extrémně kamenitého, skalnatého, mokrého a bahnitého terénu. Je ideální pro vertikální výstupy v náročných enduro závodech a do všech extrémních druhů terénu. TERRA FORCE-EH pneumatiky nejsou legálně povoleny na silnicích a jsou dostupné pouze jako NHS (Not for Highway Service).

 

Nabízené velikosti pneumatik:

Mitas Terra Force-EF

 

Přední

Zadní

90/90-21 54R TT Super

120/90-18 65R TT Super

90/90-21 54R TT Super light

120/90-18 65R TT Super light

90/100-21 57R TT Super

140/80-18 70R TT Super

90/100-21 57R TT Super light

140/80-18 70R TT Super light

Mitas Terra Force-EH

 

Zadní

120/90-18 65M TT Super soft

140/80-18 70M TT Super soft

Super (označená žlutým pruhem) – pneumatika s měkčí směsí, vhodná pro enduro FIM a přespolní závody
Super light (označená zeleným pruhem) – pneumatika s měkčí kostrou a měkkým dezénem, vhodná pro náročné enduro závody
Super soft (označená dvojitým zeleným pruhem) – pneumatika s měkčí kostrou a extra měkkou dezénovou směsí, vhodná pro extrémně náročné endure závody

Více informací najdete na www.mitas-moto.com