Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

MOTOSALON se blíží

Veletrhy Brno, a.s., 17.1.2013

Již jen necelé dva měsíce zbývají do zahájení největší tuzemské přehlídky motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení MOTOSALON. Čtvrtý ročník mezinárodního veletrhu se uskuteční v tradičním březnovém termínu od od 7. do 10. března 2013 na výstavišti v Praze – Letňanech. Veletrh s očekávanou účastí přes 45 000 návštěvníků pořádá společnost Veletrhy Brno, a.s. za podpory motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů.
Na MOTOSALONU představí své letošní novinky všechny významné motocyklové značky. S dvojnásobnou výstavní plochou proti předchozím ročníkům počítá například dovozce americké legendy Harley-Davidson: "MOTOSALON bereme jako součást oslav 110. výročí a předvedeme zde celou modelovou řadu motocyklů," uvedl country manager pro střední a východní Evropu Martin Heřmanský.
Rozsáhlý výstavní stánek chystá také největší světový výrobce motocyklů Honda. Ta představí kompletní modelovou řadu pro rok 2013: "Mezi novinkami určitě zaujme model CB 1100, nebo třeba nová generace jednoho z nejprodávanějších skútrů v Evropě modelu SH 125. Celková expozice bude obsahovat více jak čtyřicet motocyklů, z nichž více jak deset bude patřit mezi nové modely. Výstava Motosalon je pro nás tradičním zahájením motocyklové sezony," doplnil marketingový manažer Honda ČR Miloš Petr.
Další japonský výrobce Yamaha přichystal nové cestovní modely FJR 1300A a FJR 1300AS, nebo nový cruiser XV 1900A Midnight Star CFD.
Italskou produkci budou reprezentovat značky Aprilia, Moto Guzzi, Gilera, Piaggio a Vespa. Na stánku importérské společnosti A-Spirit se mimo jiné objeví superbike Aprilia RSV4 Factory APRC ABS, cestovní enduro Aprilia Caponord 1200 nebo custom bike Moto Guzzi California 1400 ABS/TC.
Zástupcem britské klasiky bude značka Triumph s inovovanými modely Daytona a Street Triple.
Na své si přijdou také zájemci o příslušenství a oblečení. U společnosti Yshop.cz bude k vidění například revoluční airbagová bunda a vesta Dainese D-Air® Street, která je založená na zcela jiné technologii, než současné airbagové motocyklové oblečení.
Výstavu doplní bohatý doprovodný program. Ten bude mimo jiné zaměřený na testování skútrů a čtyřkolek, nebo motocyklovou bezpečnost. Na testovacím polygonu si návštěvníci budou moci vyzkoušet skútry ve třídě 125 ccm, u kterých letos došlo k významné legislativní změně. Testovací stroje poskytnou Honda, Yamaha, Kymco, Suzuki, Piaggio a Vespa. Otestovat bude možné i čtyřkolky nebo elektroskútry Akumoto.
Na MOTOSALONU nebude chybět trialový šampion a kaskadér Mirek Lisý se svým programem Bezpečně na motorce a další kaskadérskou show bude Crazy Day - globus smrti. Uskuteční se rovněž autogramiády se závodníky nebo besedy s cestovateli na motorkách.
Na základě dohody společnosti Veletrhy Brno, a.s. a motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů se od roku 2010 veletrh MOTOSALON střídavě koná v Brně a Praze. Letošní ročník veletrhu MOTOSALON se tak po roční pauze opět uskuteční ve výstavním areálu PVA v Praze - Letňanech.

Na výstavě MOTOSALON nebude chybět ani stánek MotoRoute!