Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Netradiční cesta kolem světa

RTW Outdoor Riders, 16.1.2018

Všechno začalo kolem roku 2007. Radek Kriegler začal obcházet různé firmy s úžasnou prezentací jeho cesty. Chtěl dovézt na motorce vozíčkáře z Prahy až do Thajska. Pracoval v té době jako řidič, a tak spojil svoji touhu po cestování na motorkách se snahou dávat svým cestám ještě bohulibý rozměr.

A tak když si jednou přečetl a přeložil článek o US Love Ride, rozhodl se, že založí podobnou fundraisingovou akci i v Praze. Oliver Shokouh a jeho herečtí kolegové v Americe mu napsali, že mu fandí. Radek se svou ženou a lidmi z BMW klubu Praha zorganizoval nultý ročník Love Ride a jízdu Zdenka Krupičky do Maroka.

Poté se organizace MDA Ride v ČR ujal Káďa z Harley klubu  a letos tato jízda bude mít 10. výročí. Původní záměr bylo propojit Love Ride v ČR s velkým motosrazem Harley. V letošním roce se jeden takový v Čechách koná – 115. výročí značky. Radek napsal i po 10 letech Harley Company, že by bylo fajn, aby se sraz HD 115 a 10. ročník MDA ride propojily. Byl to jeho původní sen. Povede se to? Možná ne, ale i tak je to úžasné, že budeme slavit 10. výročí MDA Ride v Čechách. Radek zve k účasti zástupce všech značek, stejně tak zve k účasti na oslavách 115. výročí založení značky Harley Davidson.

Pro motorkáře byly zajímavé i další Radkovy výpravy. V roce 2009  s Janou do Himalájí, kterou vydatně podpořila brněnská cestovka Rajbas, v roce 2010 se podařilo zdolat s Ondrou Jižní Ameriku. Někdy tehdy vznikl slib, že  se v roce 2015 pojede i cesta kolem světa. Radek si říkal, že termín 2015 je dost daleko, aby se mu to povedlo. V roce 2011 dokončil cestu s Ankou z Košic po Evropě a v roce 2013 se podařilo uskutečnit za pomoci Love Ride Foundation cestu Lukáše po Route 66 na motocyklu Harley Davidson.

Rok 2018 je tady a Radek je připraven znovu se vydat na cesty a vzít s sebou na motorce lidi s handicapem do světa. Chcete-li být i vy u toho, je možno se zapojit jako:

  • Fanda akce
  • Sponzor technického vybavení, letenek
  • Fundraiser
  • atd.atd.

Jsme připraveni do jednotlivých etap nasadit různorodé týmy, pojede moto HD a doprovodné auto. (Etapy: Afrika, Amerika, Asie a domů).

Těšíme se, že již brzy vám začneme online zprostředkovávat zážitky z nového dobrodružství a že budete u toho s námi. Etapy se pojedou na podzim a v zimě, abyste měli více času nás sledovat.

Radek k tomu dodává:

„Nicméně v roce 2008 u první výpravy to nejkrásnější bylo, jak se všichni semkli a začali si vzájemně volat a všechno řešit, jak to udělat. A tak vás zveme – pojďme dát do kupy i RTW Outdoor Riders 2018 – 202x.“

Děkujeme za Vaši podporu.

Kontakt: Radek Kriegler, 723 507 809