Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Nová airbag vesta Ducati

redakce MotoRoute a DUCATI, 17.2.2021

Ducati představuje novou produkční airbag vestu pro motorkáře

Už v prosinci bylo možné zaregistrovat, že Ducati to myslí s bezpečností motorkářů vážně a že se chystá její Ducati Smart Jacket. Airbag vesty nejsou úplnou novinkou, proto je to záležitost, kterou akceptuje a užívá stále více motorkářů. Nápad vesty, kterou je možné nasadit na klasickou motorkářskou bundu, je tak velmi praktickým a bezpečným doplňkem. 

Nedávno Ducati představila novou kolekci motocyklového oblečení a teď nastal čas i na novou bezpečnostní airbag vestu.

Vestu pro Ducati vyrábí renomovaný výrobce Dainese a je prakticky totožná s Dainese D-air Smart Jacket, ovšem brandovaná přímo pro Ducati. Logo, barvy, styl podobný k dalšímu Ducati oblečení...

Funkce vesty je regulována elektronickou řídicí jednotkou, která analyzuje data 1000x za sekundu. V případě zamýšlené aktivace elektronická řídicí jednotka detekuje autonomně nebezpečné situace, jako je pád, nebezpečný náklon řidiče, kolize zezadu, náraz... a aktivuje se ochranný systém jezdce. 

Vesta má 7 čidel a hlídá tak 7 kolizních situací. 

Vesta je praktický doplněk k už tak bezpečnému Ducati oblečení a svým střihem je velmi univerzální. Lehká a skladná konstrukce vesty ji umožňuje jednoduše složit a uložit třeba do kufru, když jdete na kafe nebo se projít. 

Díky patentované technologii společností Dainese se airbagový vak rovnoměrně a kontrolovaně nafukuje po celé ploše a vytváří bezpečnostní štít, který obklopuje horní část těla tělo a zaručuje ochranu deklarovaných oblastí. Vesta poskytuje stejnou ochranu páteře, jako byste měli na zádech sedm chráničů zad. 

Nastavení vesty je možné pomoci aplikace pro Windows a MAC OS, kterou je možné stáhnout zde www.ducati.com/ww/en/smartjacket


airbag_vesta_ducati_00
airbag_vesta_ducati_00
airbag_vesta_ducati_01
airbag_vesta_ducati_01
airbag_vesta_ducati_02
airbag_vesta_ducati_02
airbag_vesta_ducati_03
airbag_vesta_ducati_03
airbag_vesta_ducati_04
airbag_vesta_ducati_04
airbag_vesta_ducati_05
airbag_vesta_ducati_05