Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Novinky Yamaha EICMA 2016 - Yamaha T7

Marek Olbert, redakce MotoRoute, 9.11.2016

Yamaha představila na EICMA 2016 novou řadu skútrů Yamaha TMAX, která poskytuje i velké množství turistických možností. Na tiskové konferenci však odhalila také koncept Yamaha T7, jenž by měl být novou "Ténerkou". 

 

Duch modelu Ténéré: Nesmazatelně v naší DNA

Ať už jezdíte na kterémkoli motocyklu kategorie Adventure, je velmi pravděpodobné, že ho nějakým způsobem ovlivnil jeden z nejvýznamnějších modelů v historii společnosti Yamaha. Zmíněným modelem je legendární motocykl XT600Z Ténéré, jenž byl představen před 33 lety na výstavě v Paříži.

Kultovní stroj XT600Z Ténéré oslovil široké spektrum jezdců, kteří si zamilovali jeho jednoduchost a odolnost ve spojení se závodním rodokmenem. Tento odolný terénní motocykl vycházející z továrních soutěžních strojů Yamaha pro rallye Dakar, na kterých jezdili legendární jezdci jako Stéphane Peterhansel, pokračoval v tradici jednoho z nejprodávanějších motocyklů v Evropě.

Během prvních 10 let své existence - mezi lety 1984 a 1994 - se tohoto pozoruhodného motocyklu prodalo 61 000 kusů. I v současnosti si model Ténéré nadále udržuje přízeň mnoha jezdců, kteří jsou členy klubů majitelů tohoto stroje.

 

Nový koncept Yamaha T7: Zhmotnění znalostí a vášně

Původní duch modelu Ténéré, díky kterému se společnost Yamaha zařadila mezi nejrespektovanější značky v oblasti rallye a dobrodružných jízd, nikdy nevyprchal a je nesmazatelně zapsán do DNA společnosti. Dobrodružné výpravy ve stylu Adventure představují ryzí esenci zážitků z jízdy na motocyklech Yamaha - nabízí možnost objevování a absolutní svobodu v podobě cest na úžasná místa a to i taková, ke kterým nevedou žádné cesty. Nyní se společnost Yamaha chystá představit světu svou představu budoucnosti v podobě konceptu T7, jenž byl odhalen na výstavě EICMA.

Mnoho stávajících modelů kategorie Adventure ve střední kubatuře je vnímáno jako příliš silničně zaměřených a sofistikovaných, takže se nehodí pro jízdu v terénu. Svět dobrodružných jízd potřebuje nový druh motocyklu, který dokáže nabídnout skutečnou všestrannost pro dlouhé cesty a odolnost původního modelu Ténéré, ve spojení s moderním vzhledem a špičkovými technologiemi motoru i podvozku.

Tým nadšených konstruktérů, designérů a výrobních manažerů společnosti Yamaha z oficiálního francouzského rallye týmu, výzkumného a vývojového oddělení v Itálii a nizozemské společnosti GK Design vytvořil nový koncept s názvem T7. Každého z členů tohoto týmu pohání touha vytvořit stroj, který vyhoví potřebám dobrodružných cestovatelů a bude reprezentovat vizi společnosti Yamaha v oblasti nové generace terénních motocyklů kategorie Adventure.

Koncept Yamaha T7 stvořený ze závodní DNA, díky které se společnost Yamaha stala jednou z nejúspěšnějších firem ve světě závodů rallye, je plně funkční prototyp vyvinutý s cílem dosáhnout ideální rovnováhy mezi vlastnostmi při jízdě na zpevněných cestách i v terénu.

Tento lehký stroj je postaven na zcela novém podvozku, zkonstruovaném tak, aby se dokonale doplňoval se speciálně vytvořenou verzí vysoce ceněného motoru Yamaha CP2 o objemu 700 ccm, který zajišťuje silný točivý moment a lehce dostupný výkon k získání výborné trakce za všech podmínek.

Model T7 je vybaven hliníkovou palivovou nádrží, projektorovým světlometem se 4 LED diodami, aerodynamickým krytem, kluznou deskou z uhlíkových vláken, na zakázku vyrobeným výfukem Akrapovič a předním odpružením KYB se špičkovými parametry. Zhmotňuje vizi ideálního terénního motocyklu a hraje zásadní roli ve vývoji nové generace terénních motocyklů kategorie Adventure společnosti Yamaha.

 

Nová kapitola z knihy legend vyjede na silnice a do terénu v roce 2018.

Těšíme se, až tahle motorka rozčeří vody motocyklového trhu a budeme včas informovat o vývoji situace!

 


Yamaha_T7
Yamaha_T7
Yamaha_T7 (01)
Yamaha_T7 (01)
Yamaha_T7 (02)
Yamaha_T7 (02)
Yamaha_T7 (03)
Yamaha_T7 (03)
Yamaha_T7 (04)
Yamaha_T7 (04)
Yamaha_T7 (05)
Yamaha_T7 (05)
Yamaha_T7 (06)
Yamaha_T7 (06)
Yamaha_T7 (07)
Yamaha_T7 (07)
Yamaha_T7 (08)
Yamaha_T7 (08)
Yamaha_T7 (09)
Yamaha_T7 (09)
Yamaha_T7 (10)
Yamaha_T7 (10)
Yamaha_T7 (11)
Yamaha_T7 (11)
Yamaha_T7 (12)
Yamaha_T7 (12)
Yamaha_T7 (13)
Yamaha_T7 (13)
Yamaha_T7 (14)
Yamaha_T7 (14)
Yamaha_T7 (15)
Yamaha_T7 (15)
Yamaha_T7 (16)
Yamaha_T7 (16)
Yamaha_T7 (17)
Yamaha_T7 (17)
Yamaha_T7 (18)
Yamaha_T7 (18)
Yamaha_T7 (19)
Yamaha_T7 (19)