Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Nový britský motocyklový rychlostní rekord na pneu Avon

Marek Olbert - Auto Moto Pneu, 16.8.2012

Pneumatiky Avon mají nový britský motocyklový rychlostní rekord!

Mike Grainger a jeho tým Motocykly GT z Plymouthu se pravidelně účastní sportovních akcí. Již v roce 1996 získali rychlostní rekord s motocyklem Kawasaki ZZ-R 1100 s namontovaným turbem.
Pro zatím poslední pokus si vybrali Suzuki GSX 1300R, která je vybavena také turbem a disponuje 530 koňmi výkonu na zadním kole. Mike již nějakou dobu spoléhá na pneumatiky Avon a pro tuto soutěž si vybral nové třísměsové Storm 2 Ultra. Pokus o rychlostní rekord se konal na letišti Elvington v North Yorkshire a během přiděleného času jedné hodiny byly uskutečněny dvě jízdy. Nejvyšší zaznamenaná rychlost byla neuvěřitelných 249,1 mph, tedy zhruba 400 km/h. Průměrná rychlost z obou zkušebních jízd pak byla 229 mph (368 km/h), což je nový britský rekord.

Mike říká: "Mnoho lidí říká, že čím jsem starší, tím jsem rychlejší, ale já se snažím spíše naopak! Přestože je mi 61, tak žádné známky zpomalení nejsou vidět! Motorka je modelový rok 2000, ale pochopitelně nově upravená pro tento druh soutěže. S menšími úpravami je skoro všechno. Počínaje turbem a prakticky celým podvozkem, přes brzdy, geometrii... Avon Storm 2 Ultra byly dobrou volbou pro tento rekordní pokus a přestože nejsou homologovány pro tyto rychlosti, mám k nim svou absolutní důvěru. Pneumatika je domácí a skvělá. Lidé se mě často ptají, jaké to je jet tak rychle? Říkám, že zážitek není pocit rychlosti, ale pocit té obrovské síly a zrychlení. To je úžasné... V prvních metrech jízdy není přední kolo téměř nikdy na zemi... Je to prostě skvělý zážitek!"

Avon Storm 2 Ultra jsou sportovně-cestovní pneumatiky a mají ideální konstrukci pro dnešní moderní hyperbiky, jako Suzuki Hayabusa GSX 1300R a Kawasaki ZZR 1400. Motocyklové pneumatiky Avon jsou silniční pneumatiky vyvinuté a vyráběné ve Velké Británii.

Pozn. Motopneu Avon nově k zakoupení také v e-shopu ZDE.