Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Nový model Kymco Agility City+ 125

KYMCO, 19.8.2014

Plus znamená vždy něco navíc! Nějaké zlepšení... A těch má nový model skútru s velkými koly Kymco Agility City+ 125 hned několik. Výrazně větší podsedlový prostor, nový design, vyklápěcí stupačky pro spolujezdce, komfortnější sedlo, diodové parkovačky či výrazné barevné kombinace lakování. Novinka právě vstupuje na český trh a současně nahrazuje úspěšný model Agility City!

Na tuhle změnu čekali mnozí. Dlouho byl model Agility City s velkými, šestnáctipalcovými koly prodejním hitem Kymca. A nyní je tu v celé své kráse jeho nástupce v podobě novinky Agility City+, a to hned ve třech aktraktivních barvách. Evoluci zkrátka nejde zastavit... Kymco má nyní k dispozici další velmi moderní a přitom cenově dostupný model, jehož teritoriem je městská aglomerace i rychlostní komunikace.

Zásadních změn je hned několik. Nová Agility City+ se liší od svého předchůdce již na první pohled, přesto si zachovává typické geny rodiny AGILITY.
Zcela zásadní změnou je výrazné zvětšení objemu podsedlového prostoru, jehož bylo dosaženo přesunem palivové nárže a změnou rozměru zadního kola. Palivová nádrž se přemístila z podsedlového prostoru dolů pod podlahu, plnicí hrdlo se nyní nachází v předkolenním prostoru.
Ke zvětšení podsedlového prostoru výrazně pomohla také nově zvolená kombinace různých velikostí kol. Přední kolo si zachovává rozměr 16 palců, zatímco zadní kolo má nyní rozměr 14 palců. Tato chytrá kombinace nabízí vytříbenou ovladatelnost i výraznou stabilitu. Samozřejmostí jsou silné kotoučové brzdy vpředu i vzadu, jež vždy patřily ke kladům modelu City.

Další velmi pragmatickou změnu přinášejí nové vyklápěcí stupačky pro spolujezdce. Chytrý systém ovládání stupaček pomocí nohou, tedy bez nutnosti sesednutí ze stroje, se osvědčil i u této novinky a patří mezi typické znaky skútrů značky Kymco.
Nově zpracovaná přístrojová deska nabízí výraznější grafiku, jež osloví především mladou generaci. Evolucí prošla čelní maska s výraznějšími prolisy a novými blinkry, ve kterých nyní najdete nová poziční světla s LED diodami.
Atraktivní změnou designu se může pochlubit koncový tlumič výfuku, nová je též odkládací schránka s 12V zásuvkou vpředu.

Změn je tedy skutečně mnoho, proto je důležité zmínit, že novinka Agility City+ si uchovala své rodové klady, z nichž vyzdvihneme především úspornou a spolehlivou pohonnou jednotku s objemem 125 ccm disponující výkonem 6,6 kW při 7500 1/min.
V neposlední řadě bychom neměli opomenout příznivou cenu 54.990,- Kč včetně DPH. Nový model lze od srpna objednat prostřednictvým široké dealerské sítě Kymco, a to ve třech barvách: červený lesk, modrý mat a stále moderní čisté bílé lakování. Další informace naleznete na stránkách www.kymco.cz.

Technická data Kymco Agility City+ 125

Motor:
čtyřdobý jednoválec OHC
Zdvihový objem:
125 ccm
Max. točivý moment:
9 Nm při 7.500 1/min
Max. výkon:
6,6 kW (10 k) při 7.500 1/min
Max. rychlost:
85 km/h
Převodovka:
bezestupňový variátor
Spojka:
automatická, odstředivá
Rozměry (d/š/v/výška sedla):
2.050 mm / 735 mm / 1.270 mm / 810 mm
Celková hmotnost:
131 kg
Maximální hmotnost:
281 kg
Rozvor:
1.340 mm
Brzdy vpředu/vzadu:
kotoučová brzda 260 mm, dvoupístkový třmen
kotoučová brzda 240 mm, jednopístkový třmen
Odpružení vpředu:
hydraulická, teleskopická vidlice
Odpružení vzadu:
dvě tlumicí a pružicí jednotky s nastavitelným předpětím
Pneu vpředu:
100/80 R16
Pneu vzadu:
120/80 R14
Startér:
elektrický/nožní
Objem palivové nádrže:
7 litrů
Barvy:
červená, bílá, modrý mat