Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Otevřené přilby Cassida Handy

Marek Olbert, redakce MotoRoute, 30.5.2023

Motocyklové přilby Cassida Handy a Handy Plus

Značka Cassida vznikla v roce 1975 v bývalém Československu a její nabídka do ukončení výroby nebyla nijak rozsáhlá, což znamenalo, že většina tehdejších motorkářů měla totožné přilby. Po revoluci byla výroba ukončena a v roce 2015 se opět na plno rozběhla díky společnosti Auto Components International, s. r. o., která značku mílovými kroky posunuje vpřed. V loňském roce slovo dalo slovo a dostali jsme do redakce dvě testovací přilby Cassida MODULO 2.0 PROFILE VISION, abychom skrz jejich hledí mohli poznávat svět. Osvědčily se a zůstaly už u nás. 

Od loňska se nabídka modelů docela rozrostla a roste stále. Klasický „kokos“ už sice jako nový nekoupíte, za to můžete mít novinku, což je modelová řada Handy a Handy Plus.

Standardní model Handy je od pohledu vhodný hlavně na skútry a mopedy. Díky svému nízkému konstrukčnímu profilu se jednoduše vejde do předpřipravených úložných prostorů pod sedadlem. I u této základní řady je v lícnici, stejně jako u dražších modelů, úprava pro sluchátka komunikátorů. 

Jak říká sám výrobce, přilba Handy je všestranná otevřená přilba, která nabízí čtyři přilby v jedné. V rámci dostupného příslušenství totiž můžete kombinovat dlouhé a krátké plexi, krátký kšilt a záslepky mechanismů plexi. Barevné kombinace jsou bílá/černá, zelená matná/černá a černá matná/šedá, všechny jsou za 2 189 Kč.

Dalším modelem je Handy Plus, která je navíc vybavená integrovanou sluneční clonou a stejně jako základní model nabízí použití dlouhého a krátkého plexi, krátkého kšiltu a záslepek mechanismů plexi. Handy Plus je v barvě černá matná/šedá a bílá/černá v ceně 2 489 Kč.

HANDY PLUS CHIEF můj favorit. Fakt hodně dobrá. Sorry za velmi subjektivní pocit :-)

Handy Plus Chief má standardně krátký kšilt, zrcadlově zlatou sluneční clonu a náhradní tmavou v balení. Vypadá fakt dobře a mít v garáži nějakého kafáče nebo scramblera, už ji mám doma. 

Cassida má však v nabídce několik dalších otevřených přileb. 

Handy Metropolis má standardně montované dlouhé čiré plexi, můžete si však ke všem jeho modelům  dokoupit krátké plexi, krátký kšilt, různé typy dlouhých i krátkých zrcadlových a tmavých plexi, taky kovová víčka pro možnost předělání na otevřenou přilbu bez plexi a kšiltu. Handy Metropolis je ve znamení spousty barev a radosti. Za ideálních okolností tak najdete přilbu barevně blízkou svému jednostopému vozidlu a nebo jen vyberete barevnou kombinaci, která vás bude bavit a těšit. 

Jednobarevným motorkám a skútrům se dobře přizpůsobí řada přileb Handy Plus Linear čítající čtyři matné základní barvy a jednu v bílé perleti.  

Verze Handy Metropolis Vision je doplněna výraznými reflexními prvky a reflexní samolepkou CASSIDA umístěnou v zadních partiích přilby. 

 

Její dvojče HANDY METROPOLIS SAFETY si v pro svůj vzhled  vybralo fluorescentní žlutou, což výrazně zvyšuje viditelnost a ruku v ruce i bezpečnost řidiče.  

 

Ať už zatoužíte po kterémkoliv modelu, vždy bude mít přilba plně odnímatelnou výstelku, vnitřní plochy pod ní mají v oblasti líce vyhloubení vhodné pro osazení sluchátek komunikátorů a zapínání bezpečnostního řemínku pomocí mikrometrické přezky.

Pro dlouhou životnost a pěkný vzhled povrchu dostanete s přilbou textilní vak a možná vás potěší i pěkná dvoudílná krabice s madlem. 

 

Omrkněte kompletní nabídku přileb Cassida na webu www.cassidahelmets.cz a vyberte si pro vás tu nejlepší.  


cassida_01
cassida_01
cassida_02
cassida_02
cassida_03
cassida_03
cassida_04
cassida_04
cassida_05
cassida_05
cassida_06
cassida_06
cassida_07
cassida_07
cassida_08
cassida_08