Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Povinné ručení v zahraničí

Klikpojisteni.cz, 12.6.2013

Chystáte se autem nebo na motorce za hranice naší země? Vyrážíte na dovolenou, za poznáním nebo na pracovní cestu? Ať už tak či onak, vždy je nutné mít uzavřeno pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla, obecně známé jako povinné ručení. Jaké povinné ručení zvolit, jak ho nastavit a kde uzavřít? 

Před cestou... 
Ještě než se vydáte na cesty, je potřeba provést hned několik důkladných kontrol. Tou první je technický stav vašeho vozidla. I při té nejkratší cestě se může cokoli porouchat a je dobré této situaci předejít. Kromě toho zkontrolujte jak časovou, tak územní platnost zelené karty a platnost veškerých osobních i jízdních dokladů. Jízda s neplatnými doklady se může i za hranicemi velmi nemile prodražit. 

Jaké pojištění zvolit? 
Je asi jasné, že čím lepší pojištění budete mít, tím větší klid vás bude na cestách provázet. Zejména při zahraničních cestách je dobré mít povinné ručení s vyššími pojistnými limity pro škody na zdraví i majetku. Velmi se doporučuje uzavřít také havarijní pojištění s rozšířenými asistenčními službami. V případě nehody budete mít snadnější a zejména levnější přepravu auta zpět do ČR a případné řešení jakýchkoli problémů bude probíhat daleko snáze. 

Kde uzavřít? 
Povinné ručení do zahraničí můžete spolu s havarijním pojištěním uzavřít prostřednictvím internetového porovnávače Klik pojištění. Vše vyřídíte snadno a rychle z pohodlí vašeho domova. Pojišťovací specialisté s licencí ČNB vám se vším pomohou a pojištění nastaví tak, aby odpovídalo vašim představám, momentální situaci a nevyprázdnilo vaši peněženku.