Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Příslušenství Touratech pro Harley-Davidson Pan America

redakce MotoRoute, touratech.cz, 22.2.2022

Příslušenství Touratech pro Harley-Davidson Pan America

Jak už jsme psali v časopise i na webu, Harley-Davidson Pan America je motorka, kterou je potřeba brát vážně. Při testech v okolí Máchova jezera bylo zřejmě, že H-D udělalo neskutečně velký krok kupředu, s novým "enduro" modelem vystoupil ze své komfortní zóny a rozhodně nešlápnul vedle. Nový Harley-Davidson Pan America je skutečný milník v historii společnosti H-D, protože dosud nikdy nevyrobila motorku výhradně určenou pro použití i v terénu.

Logicky se tak značka Touratech musela poškrábat za uchem a vymyslet, čím by tak dobrou motorku ještě vylepšila. Na základě vlastních testovacích jízd vyvinul Touratech řadu příslušenství pro Harley-Davidson Pan America, kdy, jak sám výrobce říká, "pouze příslušenství vyrobené v Niedereschachu odemyká plný potenciál tohoto výkonného dobrodružného motocyklu".

Testovací tým Touratech při najíždění tripu Adventure Country Track napříč Pyrenejemi zjistil, že Pan America je skutečně vážným hráčem v tomto sektoru. A není divu, že se z této náročné jízdy zrodilo mnoho konceptů příslušenství ideálního pro velká i malá dobrodružství.

Chrániče pro komplexní ochranu

Pan America poskytuje slušnou ochranu při jízdě v terénu. Vývojáři Touratechu při testech viděli velký potenciál pro výrobu příslušenství, pokud jde o možné nebezpečí poškození motoru, pro ochranu proti poškození chladičů, nádrže a karoserie, a vyvinuli potřebné řešení. Komplexní ochrana je zajištěna kombinací krytu motoru Expedition a ochranných rámů. Sadu chráničů doplňují chrániče chladiče a rozdělovače a chrániče světlometů, přičemž verze jsou k dispozici buď v lakovaném kovu nebo v Makrolonu.

Všestranná řešení zavazadel

Pro přepravu zavazadel na Pan America vytvořil Touratech exkluzivní, speciálně navržený systém ZEGA Evo X „Premium Edition“. Kromě dvou hliníkových kufrů vyrobených z černého eloxovaného hliníku – z nichž jeden je zapuštěný tak, aby těsně obepínal výfuk – tato sada obsahuje černě lakovaný nosič kufrů, dvě vysoce kvalitní vnitřní tašky a kompletní sadu zámků. Menší položky vybavení, které musí být rychle dostupné, lze uložit do vodotěsného, ??super odolného tankvaku EXTREME Edition. 

Důraz na detail

Chytré detaily, jako je ochrana proti krádeži pro TFT, prodloužení základny bočního stojanu, pohodlné stupačky pro dlouhé vzdálenosti nebo montážní adaptér pro navigační zařízení, jsou přímým výsledkem praktických zkušeností z cestování.

S těmito díly od Touratech je Harley-Davidson Pan America ideálně vybaven pro jakékoli dobrodružství mezi Milwaukee a Madagaskarem.

Novinky sledujte na stránkách www.touratech.cz.