Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Protinožci na stejné vlně

Mitas, 10.5.2011

Trojnásobný vítěz motocyklové soutěže Roof of Africa (Střecha Afriky), novozélandský závodník Chris Birch oznámil, že on a další jezdci týmu Comsol Alfie Cox Elite Race navázali spolupráci s českou společností Mitas, která vyrábí pneumatiky pro enduro.

„Rozdíl mezi dobrým a špatným závodem je v pneumatice,“ řekl Birch. „Proto jsme si vybrali Mitas.“ Elitní enduro tým z Nového Zélandu podrobil pneumatiky Mitas extrémním zátěžovým zkouškám.

„Dosáhli jsme výborných výsledků,“ uvedl manažer týmu Alfie Cox. „Těší nás úspěch v Národní enduro soutěži v Lesothu, seriálu ‚WFO‘ a soutěži Enduro World Cross Country. Nejčerstvějším úspěchem je celkové první místo Chrise Birche a první místo ve třídě seniorů pro Williama Gillitta v soutěži Montagu National Enduro.“ Tým Comsol Alfie Cox Elite Race tvoří Chris Birch, William Gillitt, který je několikanásobný vítěz šampionátu Jižní Afriky Kwa Zulu Natal, a Dominic Mantle, který vyhrál loňský ročník Kwa Zulu Natal Enduro v kategorii juniorů do 21 let.

„Motocykloví jezdci oceňují záběr pneumatik Mitas řady C,“ uvedl produktový manažer společnosti Karel Špaňhel. „Ty jsou určeny pro kombinovanou jízdu na silnici a v terénu, ať už v Evropě, Africe nebo na Novém Zélandu.“

Fanoušci endura se mohou těšit na účast Chrise Birche v nadcházející soutěži seriálu Jihoafrického Endura, kde se utká například s Derrylem Curtisem a Jadem Gudzietem.

Motocyklové pneumatiky se vyrábějí ve zlínském závodě společnosti Mitas již od třicátých let minulého století.