Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

R.A.R.E. 2022 Praha

Vintage Garage Motors a.s., 24.8.2022

Společnost Vintage Garage Motors, a.s. jako výhradní distributor motocyklů Royal Enfield pro Českou republiku se rozhodla opět po roce zapojit do celosvětové akce v rámci tzv. Růžového října na podporu žen s rakovinou prsu.

V neděli 2. 10. 2022 od 10.00 hodin se proto uskuteční druhý ročník charitativní akce s názvem R.A.R.E., neboli Ride and Roses Event, v areálu Pivovaru Staropramen na pražském Smíchově. Jednodenní akce se společnou spanilou jízdou centrem Prahy, je věnovaná především pacientkám s rakovinou prsu na téma “zpátky do sedla”.

Ve stejný den se akce koná v mnoha městech po celé Evropě se stejným cílem a zaměřením. Akce/jízdy se může zúčastnit každý bez ohledu na typ či značku motocyklu.

V loňském roce se pražské akce zúčastnilo téměř 300 účastníků a podpořili konkrétní český projekt Bellis – mladé ženy s rakovinou prsu v rámci Aliance žen s rakovinou prsu. Celkově se vybralo přes 55 tis. Kč. I přesto, že se jednalo o první ročník v České republice, účast v Praze byla největší ze všech měst Evropy. Naše motocyklová komunita ukázala, jak umí pomáhat a není to jen „banda potetovaných chlápků“, ale srdcařů, kteří pomáhají, kde se dá!

Program akce je především zaměřen na ženy. Líčení a kosmetika pro dámy, Bellisky vás naučí jak správně na samovyšetření prsu. Nebude chybět ani kvalitní rocková muzika. O jídlo se postará Colour Sushi Lukáše Neckáře a Ňam-ňam Piaggio (oba přislíbili příspěvek z prodeje občerstvení na podporu Bellisek). K dispozici bude i dětská zóna, aby rodiče mohli obdivovat třeba výstavu motocyklů značky Royal Enfield. Největším tahákem bude samozřejmě tradiční spanilá jízda Prahou za doprovodu Policie ČR.

Akce je otevřená pro všechny druhy i typy motocyklů, cílem je pomoci a podpořit ženy v této nelehké situaci. Vstup je zdarma. Na místě bude k prodeji několik charitativních předmětů, jejichž výtěžek jde přímo na konto Bellisek.

Budeme si přát, aby jako v loňském roce bylo počasí na jedničku a sejdeme se v ještě větším počtu.

"První ročník akce Ride and Roses jsme si neskutečně užily. Na celé akci panovala jedinečná atmosféra, byl připraven bohatý doprovodný program, výborné jídlo a opravdu přehlídka krásných motorek. Pro většinu našich pacientek to byla první jízda na motorce a celý rok na tuto spanilou jízdu vzpomínají. Jsme velmi rády, že můžeme být součástí a velmi pro nás podpora od pořadatelů a všech účastníků, znamená. Už teď se moc těšíme na letošní ročník a budeme rády, když opět naučíme účastnice spanilé jízdy, jak si provádět správně samovyšetření prsu," říká o prvním ročníků akce Nikol Pazderová, manažerka projektu Bellis.

Rakovina prsu je nejčastějším nádorovým onemocněním žen v České republice, ročně jich onemocní okolo 8 000. Stále na tuto nemoc umírá téměř 2 000 žen ročně.

 

Projekt Bellis – mladé ženy s rakovinou prsu

se zaměřuje na pomoc a podporu žen s diagnózou karcinom prsu (v produktivním věku), jejich dětí a blízkých.
#mybellisky Jak pomáháme?

  1. Psychologická pomoc a podpora žen s onemocněním rakovinou prsu
  2. Projekty a akce pro pacientky, jejich děti a blízké (terapeutické pobyty, odborné přednášky, benefiční akce, projekt Zpět do kondice a další)
  3. Odborné poradenství pro pacientky a spolupráce s odborníky
  4. Prevence rakoviny prsu – edukace samovyšetření prsu, osvětové kampaně, poradenství v oblasti prevence
  5. Kniha Nejsi na to sama – průvodce rakovinou prsu

Za dobu své existence jsme pomohly více než 1 800 ženám s rakovinou prsu konkrétní pomocí, poskytly jsme podporu více než 15 000 ženám s rakovinou prsu, naučily jsme, jak si správně provádět samovyšetření prsu více než 88 000 žen a mužů. Vydaly jsme knihu Nejsi na to sama – průvodce rakovinou prsu a do dnešního dne jsme ji darovaly více než 2 000 ženám v onkologické léčbě.

Martin Cieslar, z Royal Enfield Česká republika k tomu dodává: „Vypadá to, že jsme skutečně zahájili krásnou novou tradici na podporu žen, které bojují s rakovinou prsu. Děkujeme všem, kdo nám s touto akcí pomáhají a hlavně všem co dorazí a pomohou Belliskám! Musíme si pomáhat!“

Projekt může každý kdykoliv podpořit finančně libovolným příspěvkem na účtu č. 107-9424760207/0100 vedený u KB, do poznámky prosím uveďte RARE 2022.