Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Sébastian Loeb na dvou kolech

KTM, 27.7.2011

Sedminásobný Mistr světa v rallye Sébastian Loeb jezdí rád také na motocyklech a tento měsíc vyměnil svoji "starou" RC8 z roku 2008 za zbrusu novou KTM 1190 RC8 R. Hned poté ji vyzkoušel na francouzském okruhu Circuit de la Bresse a zajel několik velice dobrých časů. Loeb má úzké kontakty s KTM už od roku 2006. Jeho nejnovější motocyklový přírůstek vychází ze sériového modelu, ale má výfuk Akrapovic a pneu Michelin. Loeb ocenil změny a vylepšení letošního modelu ve srovnání s jeho starším strojem:

“Průběh výkonu je mnohem hladší, RC8 R je nyní ale výkonnější a přitom má méně vibrací. Motorka je agilnější, snazší na řízení a zdejší technický okruh jí mnohem více sedí,” řekl Loeb.

Jerome Delziani, marketingový manažer KTM pro jižní Evropu, k tomu dodal: “Filozofie KTM ’připravena závodit’ je integrální součástí její DNA a my jsme velice potěšeni, že Sébastien Loeb je členem oranžové rodiny. Je opravdový šampion a také velká inspirace. Jsme pyšní, že jej můžeme podpořit v jeho vášni pro dvě kola.“