Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Šetřete na povinném ručení peníze i síly

Net income CZ, 14.1.2013

Jak šetřit na povinném ručení, aby nás to stálo minimum sil? Vyzkoušejte možnosti, které vycházejí z omezení jednostopých vozidel i výhodné formy sjednávání pojištění.

Sezónní pojištění
Jednou z možností úspory je sezónní pojištění. To můžete získat na povinné ručení i havarijní pojištění a díky němu:
  • zaplatíte nižší pojistné, protože pojišťovna kryje škody způsobené pouze ve vymezeném časovém úseku roku
  • zbavíte se nutnosti dávat SPZ do depozitu, platit za to a mít s tím spoustu běhání a starostí
Samozřejmě, pokud se oteplí dříve, než jste čekali, možná vás bude ztracený čas mrzet, nebo si budete muset s pojišťovnou dojednat nové podmínky. Rozhodně však neriskujte jízdu v nepojištěném období. Nevyplatí se to, protože při jakékoliv potíži půjdou všechny škody na vás a pojišťovna vám moc nepomůže. Hlavně to nemá smysl kvůli tomu, že pojistné není tak vysoké, viz porovnání povinného ručení.
 
Pojištění přes srovnávače
Pokud se podíváte na ceník povinného ručení určený pro osobní automobily, tak si představte, že za motocykl budete platit ještě o dost méně. U takové ceny pak už ani nemá smysl řešit, jestli budete pojištěni celý rok, nebo jen po jeho část.
Internetové srovnávače navíc přinášejí pohodlné sjednání pojištění přes internet, takže všechno vyřídíte bez zbytečného lítání po pobočkách pojišťoven. Stačí vyplnit jeden formulář, na jehož základě proběhne automatické porovnání nabídek, a hned se před vámi objeví tabulka s hodnotami pojistného pro několik různých pojišťoven, které má srovnávač v nabídce. Celý proces je navíc nezávazný, takže se kdykoliv můžete rozhodnout, že se vám možnosti online sjednání nelíbí a bez jakýchkoliv dalších povinností skončit.
Více informací o výhodném pojištění motocyklů i ostatních dopravních prostředků a možnost jejich sjednání naleznete na portálů iruceni.cz.