Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Světové premiéry Ducati 2022

redakce MotoRoute, Ducati, 15.2.2022

Představení nové produktové řady Ducati pro rok 2022 začalo už v loňském roce, vrcholem pak byl dlouho očekávaný model DesertX. Nové modely řady 2022 byly představeny prostřednictvím 6 epizod článků a videí. 

Webová série "Ducati World Premiere" pokračuje, počínaje 17. únorem třemi novými prezentacemi, které doplní řadu Ducati pro rok 2022

Pro letošní rok se můžeme těšit z novinek Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary, Multistrada V2, Ducati Scrambler Urban Motard, Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO, Multistrada V4 Pikes Peak, Streetfighter V2, Streetfighter V4 SP, DesertX a Panigale V4 2022.

Nové epizody webové série budou k vidění na stránkách webu Ducati.com a na YouTube, kde je k dispozici „Best of“ video k již zveřejněným epizodám.

Termíny se třemi novými prezentacemi webové série Ducati World Premiere 2022 jsou níže:

17. února 2022: Světová premiéra Ducati – 7. díl

3. března 2022: Světová premiéra Ducati – 8. díl

10. března 2022: Světová premiéra Ducati – 9. díl

 

Speciální epizoda byla pro model Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary 

Dvacet let po vítězství v mistrovství světa superbiků v roce 2001 vzdává Ducati hold Troyi Baylissovi speciální verzí Panigale V2. Tato oslavná motorka se vyznačuje speciálním lakem,  který připomíná Ducati 996 R, se kterou Troy získal svůj první titul, výbavou s komponenty Öhlins a detaily, které umocňují její sportovní charakter.

 

1. díl - Multistrada V2

Multistrada V2 představuje novou ikonu turistiky a cestování: pohodlný dvouválec, radost z jízdy, všestranný a technologicky vyspělý. Multistrada V2 je o 5 kg lehčí a má vylepšenou ergonomii oproti předchozí verzi a je to perfektní motorka pro každodenní radost z cestování.

 

2. díl - Ducati Scrambler family 

Ducati Scrambler „Land of Joy“ se v roce 2022 rozšíří o dva nové modely. Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO byla vytvořena, aby vzdala hold historii vzduchem chlazeného dvouválcového motoru padesát let poté, co byl poprvé představen v Ducati. Ducati Scrambler Urban Motard je model s moderním vzhledem, určený pro nejmladší nadšence z rodiny Ducati Scrambler a pro všechny, kteří hledají jednoduše ovladatelnou, zábavnou sportovně koncipovanou motorku.

 

3. díl - Multistrada V4 Pikes Peak

Nový model V4 Pikes Peak je nejsportovnější Multistrada všech dob. Model V4 Pikes Peak vyniká nejen svým novým vzhledem inspirovaným MotoGP, ale také sportovní jízdní pozicí, 17" koly se sportovními pneumatikami, jednostranným kyvným ramenem, odpružením Öhlins a zcela novým Riding Mode Race.

 

4. díl - Streetfighter Family

Ducati staví na úspěchu modelů Streetfighter a rozšiřuje tuto řadu představením dvou nových modelů. Streetfighter V2 je vstupní branou do rodiny a představuje podstatu postoje „Fighter“ prostřednictvím dokonalé syntézy odvahy a esenciálnosti. Streetfighter V4 SP, vyráběný v číslované sérii, přidává exkluzivní technické specifikace modelů „SP“, čímž dále zlepšuje poměr výkonu a hmotnosti Streetfighter V4 S.

 

5. díl - Panigale V4 2022

Rodina Panigale V4 pokračuje ve svém vývoji rok co rok, stejně jako prototypy Ducati Corse, a s verzí pro rok 2022 dělá nejvýznamnější evoluční krok od svého vzniku, stát se ještě rychlejší na trati a zároveň stále intuitivnější a méně únavné pro jezdce všech úrovní. Panigale V4 '22 se zlepšila ve všech aspektech: aerodynamika, ergonomie, motor, podvozek a elektronika.

 

Episode 6 - DesertX

Jak se píše v oficiálním představení, Ducati DesertX plní ty nejdivočejší cestovatelské sny motorkářů po celém světě. Motorka vytvořená pro zážitky z dobrodružství a zdolávání nejnáročnějších off-road výletů s 21" předním kolem, 18" zadním, dlouhým zdvihem odpružení a dostatečnou světlou výškou. Nový DesertX, poháněný 11° motorem Testastretta, zaručuje pohodlnou, snadnou a bezpečnou jízdu na všech typech silnic díky velké pozornosti věnované ergonomii, pečlivému aerodynamickému vývoji a pokročilému technologickému vybavení.

Motorka velmi zdařile evokuje dakarský model Cagiva Elefant z osmdesátek. Drsný vzhled, pěkné detaily, soudobá technika a elektronika. Suchá váha 202 kg, motor Testastretta 937 ccm a 110 koní by mělo vyhovovat každému cestovateli toužícímu jezdit mimo silnice. Těšíme se na test, bude to určitě parádní motorka. 

 

 

Sedmá epizoda představení novinek bude ve čtvrtek 17. února v 16:00 SEČ na Ducati.com a na kanálu Ducati YouTube, předpokládá se, že to bude nový Diavel. 

Sledujte stránky www.ducati-czech.cz, www.ducati.com a YouTube kanál Ducati, aby vám nic neuniklo.