Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Ténéré 700 World Raid 2018 se přesouvá do Argentiny

Yamaha a redakce MotoRoute, 20.9.2018

Adrien van Beveren se vrací v Argentině do míst, kde opustil Rallye Dakar 2018. Adrien vyměnil svůj motocykl Yamaha WR450F Rally za prototyp Ténéré 700 World Raid a vydává se v Jižní Americe objevovat nové obzory.

Při této další zastávce v rámci akce Ténéré 700 World Raid 2018 se Adrien van Beveren vrací do Argentiny, kde předčasně ukončil letošní Rallye Dakar. Tato část cesty představuje svět profesionálních jezdců rallye a názorně dokládá všestrannost prototypu Ténéré 700 World Raid ve zcela novém prostředí. Adrien je členem Yamalube Yamaha Official Rally Team, jednoho z nejuznávanějších týmů současné rallye, a je připraven ukázat, co vše tento motocykl dokáže.

Po cestě Rodneyho Faggottera u protinožců a dobrodružné výpravě Stéphana Peterhansela v Maroku volí Adrien návrat do míst, kvůli kterým musel opustit Rallye Dakar 2018, a terén se chystá pokořit na tomto špičkovém stroji. Prototyp Ténéré 700 World Raid byl dopraven přesně na místo, kde Adrien letos havaroval, a odtud bude jeho cesta pokračovat.

Yamaha Ténéré 700

Superstar rallye závodů testovala prototyp Ténéré 700 World Raid v jednom z nejnáročnějších terénů Jižní Ameriky, a opět dokázala dokonalou přizpůsobivost motocyklu jakýmkoli podmínkám. Drsný kamenitý terén, vyprahlé pláně, hustý porost – nic z toho nepředstavovalo pro jezdce ani motocykl žádnou překážku.

Adrien má s jízdou na terénních motocyklech mnohaleté zkušenosti a na světě je jen málo lidí, kteří by dokázali lépe představit kvality prototypu Ténéré 700 World Raid. Van Beverenovi jako šestinásobnému vítězi závodů Enduropale du Touquet a několikanásobnému účastníkovi Rallye Dakar unikly v roce 2017 v této soutěži stupně vítězů o pouhou minutu. Stal se proto logickou volbou pro jihoamerickou část akce Ténéré 700 World Raid 2018.

Po večeru u ohně v argentinské divočině Adrien za svítání vyrazil s cílem předvést jedinečné schopnosti prototypu Ténéré 700 World Raid 2018, který si dokáže poradit se vším, co se mu postaví do cesty. Díky dokonalé kombinaci výkonu a manévrovatelnosti provezl prototyp Ténéré 700 World Raid 2018 Adriena van Beverena všemi nástrahami trasy Rallye Dakar 2018 v úžasném tempu.

Na cestě k cíli, při níž dokončil část trasy, kterou musel předtím nechat nepokořenou a kde prototyp Ténéré 700 World Raid prokázal své kvality, si jezdec splnil své předsevzetí. Nyní je připraven předat stroj do rukou dalšího jezdce, který si vytyčí nové cíle a bude čelit novým výzvám.

Po jihoamerické části se Ténéré 700 World Raid 2018 chystá do Evropy, kde se role ambasadorů při jízdě po kontinentu ujme celá řada legend adventure jízd.

Yamaha Ténéré 700