Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Tip na výlet s BMW

Allmedia4U, Marek Olbert, 24.2.2018

Už víte, kam letos vyrazíte? 

Aktuální zimní a sychravé počasí dává prostor k plánování našich moto výletů a dovolených, navíc při pohledu z okna mě to láká zmizet někam do teplých krajin. Co vy? Jak na tom jste během zimního období?

Pokud vás už nebaví vysedávání v kanceláři jednou za rok zpestřené „unikátní“ dovolenou u moře, je čas si věci naplánovat jinak.Opravdové dobrodružství a pocit svobody, který na vás již před léty dýchl po shlédnutí Easy Ridera, dozajista nečeká v letištních halách ani přeplněných hotelových komplexech. Sami určitě tušíte, že to nechce jen změnu typu dovolené a destinace, ale celého způsobu trávení dovolené. A možná i zásadní změnu v životě… Vezměte si měsíc dovolené, osedlejte motorku a vyrazte na svou vlastní bezstarostnou jízdu. Cílů pro tento typ dobrodružství se nabízí spousta, ať už se rozhodnete využít letní okurkové měsíce, nebo ujet před vánočním shonem. A navíc, pokud patříte k milovníkům jedné stopy, moc dobře víte, že v tomto případě platí dvojnásob – cesta je cíl. Ostatně účastníci setkání příznivců magazínu MotoRoute o tom vědí moc dobře. 

Zastavit kdekoli a kdykoli, nic neplánovat a nepředvídat. Svobodný styl cestování má něco do sebe. Zavane vás k autentickým lidem, na jaké v turisticky přeplněných lokacích narazíte jen stěží. Zapadlé romantické vesničky, odlehlé pláže a jedinečné přírodní úkazy si budete moci prohlédnout bez blesků fotoaparátů organizovaných skupin. Cestu si užijete naplno a procítíte ji celou. A věřte, že i po letech si budete dokonale pamatovat, jak vás na ta kouzelná místa dovedla hrbolatá polní cesta, provázel vás chladný oceánský vítr nebo podmanivá vůně levandulových polí.

 

S poctivým strojem nejdál dojedeš

Bez ohledu na destinaci je vždy nejdůležitější stroj, který vás poveze a bude vždy středobodem prožitku. I když nejste žádná bábovka, na dlouhé několikatýdenní cestě pro vás bude komfort při jízdě prioritou. Právě na to mysleli v BMW při navrhování nového motocyklu typu bagger – BMW K 1600 Grand America, jehož design je inspirován fascinací pro uvolněné, luxusní cestování, jehož základní model BMW K 1600 B je v prodeji už od loňského roku. 

Tento motocykl je vybaven stupačkami, jež jezdci umožňuji zaujmout pohodlnou pozici „s nohama vpřed“, takže si může při dlouhých cestách doslova lehnout. Kromě komfortu řidič jistě ocení také nadstandartní velikost úložných prostor, horní kufr navržený speciálně pro cestování na dlouhé vzdálenosti je navíc doplněn o dva boční kufry, které dávají této motorce zcela charakteristický tvar. Ke standardní výbavě nového BMW K 1600 Grand America patří rovněž vysoce kvalitní ochranný rám motoru, vyhřívané sedlo i rukojeti řídítek, systém pro automatické udržování rychlosti nebo vysoký větrný štít. Požitek z bezstarostné jízdy umocní i integrované výdechy ventilace přivádějící jezdci čerstvý vzduch či audiosystém s navigací. Doporučená maloobchodní cena je 656 798 Kč včetně DPH.

 

Kam vyrazit v Evropě?

Pokud hledáte krásné výhledy, ale nechcete se nechat rušit nekvalitními silnicemi, jsou pro vás Alpy ideální destinaci pro první delší výlety. Žádnou exotiku ani adrenalin ale nečekejte. Ten vám v podobě skutečného off-roadu poskytne Rumunsko nebo Albánie. To jsou však destinace, kde spíše oceníte jiné modely s označením GS.

Jestliže si troufnete dál, nabízí se z evropských zemí ještě Portugalsko nebo Španělsko. Celoročně přívětivé počasí vám umožní zapomenout na zimní šeď a přespávání na pláži pod širákem má pro Středoevropany neoddiskutovatelné kouzlo. Pokud vás to naopak táhne na sever do Norska, Finska nebo na Island, zvažte toto rozhodnutí raději dvakrát. Severní vítr je jen pro nejotrlejší jezdce a tyto země je rozumnější poznávat třeba na psím spřežení. 

 

Mimo Evropu to jde taky

Chcete-li zavítat mimo starý kontinent, záleží jen na tom, kolik energie jste ochotni věnovat vyřizování víz a dokladů, jak moc se chcete rvát s ne vždy ideálním počasím a samozřejmě nelze opomenout otázku financí. Motorkou se dá dobře projíždět Austrálie i Jihovýchodní Asie, ke které chaotické jízdy městem na motorkách přirozeně patří. Jižní Amerika nebo Afrika jsou zase dobrodružstvím pro matadory, kteří už mají hodně najeto a svůj stroj si umí sami opravit. Krizové situace v těchto končinách nejsou nic neobvyklého. Pokud vás ale opravdu láká Afrika, skvělou volbou je Maroko.

Nabízí unikátní přírodní scenérie, od zasněžených kopců až po saharskou poušť. Počasí je zde stabilní a na své si přijdou ti, kdo hledají pohodové asfaltky i off-road zážitky. 

 

Proslulá Route 66

Snad každého motorkáře někdy v životě napadne projet se po nejproslulejší historické dálnici nového kontinentu, spojující Chicago s Los Angeles.

Bezmála 4 000 kilometrů napříč USA vypadá jako trasa pro dokonalou motorkářskou jízdu. Snad jediným problémem mohou být dlouhé úseky, na kterých se opravdu nic neděje, a vy jste nuceni několik hodin projíždět podél nekonečných kukuřičných polí, které jen tu a tam protne nějaký ten bufet. Pro dokonalé vyčištění hlavy a vychutnání si jízdy je ale tato trasa ideální. 

Pokud se rozhodnete vyrazit po asfaltu, motocykl BMW K 1600 Grand America je vhodný prostředek. 


BMW_k-1600-grand-america_01
BMW_k-1600-grand-america_01
BMW_k-1600-grand-america_02
BMW_k-1600-grand-america_02
BMW_k-1600-grand-america_03
BMW_k-1600-grand-america_03
BMW_k-1600-grand-america_04
BMW_k-1600-grand-america_04
BMW_k-1600-grand-america_05
BMW_k-1600-grand-america_05
BMW_k-1600-grand-america_06
BMW_k-1600-grand-america_06
BMW_k-1600-grand-america_07
BMW_k-1600-grand-america_07