Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Touratech CZ na výstavě Motocykl 2013

Touratech CZ, 16.3.2013

Výstava Motocykl 2013 skončila a rádi bychom vás seznámili s krátkou bilancí.
Na jarní výstavě jsme vystavovali již po osmé (od roku 2006) a kromě prvního a druhého Motosalonu, to bylo vždy na výstavišti v Holešovicích. Letošní expozice byla rekordní z několika důvodů - měli jsme největší plochu, největší počet motocyklů i největší rozpočet.
Jsme velice rádi, že se výstava povedla. Stánkem prošlo mnoho návštěvníků, v některých nárazech (pátek a sobota dopoledne) to bylo na hranici únosnosti expozice (lidi se už u exponátů museli tlačit). Během čtyř dnů si návštěvníci odnesli 4000 katalogů Touratech 2013 a detailně si prohlédli 14 vystavených motocyklů ve dvou částech stánku.
Na ploše, které dominovala světelná věž, bylo rozestavěných 9 motocyklů z kategorie cestovní enduro, které tvoří páteř naší současné nabídky - BMW R1200GS, F800GS, F700GS, F650GS Sertao, Yamaha Worldcrosser, Triumph Explorer a na doplnění novinek také Husqvarna 650 Terra a Kawasaki Versys. Přes uličku byly vystavené motocykly z "reálného světa adventure ježdění". V motocyklovém stanu Lone Rider s "garáží" stála R1150GSA s přestavbou podvozku na klasické tlumiče namísto teleleveru a speciální modofikací štítu Desierto na hard enduro využití. Naproti u prodejního pultu byla další radikální přestavba R1150GSA - také s jiným podvozkem, podsedlovým faceliftem ReVamp a custom kapotáží z karbon-kevlaru. Za ním stál dakarský speciál Jana Veselého (včetně oblečení z Rallye Dakar 2013) - oboje v autentickém stavu tak, jak se to vrátilo z Jižní Ameriky. Před velkoplošnou televizí kde běžela paralelně prezentace z hlavního "kina" stál motocykl BMW G650XChallenge na mongolských značkách, který používají Mongolia Moto Adventures na výpravy po Mongolsku. Činnost této "cestovky" na stánku propagovala dvojice mongolských hostesek a ve čtvrtek večer také mongolští hudebníci během prezentace, kdy se jako občerstvení podávaly i speciality typické pro tuto zemi.
Další informace z výstavy najdete na webu touratech.cz.