Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Úspora na povinném ručení může být až 40 %

27.11.2019

Patříte mezi motoristy a každý rok vás štve zvyšování ceny povinného ručení? Stačí říci vaší současné pojišťovně NE, a podívat se po výhodnější nabídky.

Možná jsi ale říkáte, že hledání té nejvýhodnější nabídky, to není nic pro vás. Je to proces zdlouhavý a nepříliš zábavný. Existují však srovnávací portály, které vám s tím mohou pomoci. Můžete ušetřit opravdu výrazné množství peněz, a tak se vyplatí letos nad povinným ručením konečně více pouvažovat.

 

Ušetřit díky srovnávačům může většina motoristů

Každoročně chodí od vaší stávající pojišťovny předpis na nový rok, kde zpravidla vidíte vždy o něco vyšší částku. Tato skutečnost samozřejmě nepotěší, ale řada motoristů podlehne a zaplatí. Nechce se jim zkrátka obtěžovat s hledáním výhodnější nabídky. V dnešní době přitom není problém najít si nejlevnější povinné ručení. Jednoduše využijte služeb srovnávačů a kalkulaček povinného ručení, které vám jsou schopny vypočítat:

  • Kde bude sjednání pojistky nejvýhodnější
  • Jak výrazná bude úspora

Velkou výhodou těchto srovnávačů je skutečnost, že vidíte nabídky pojišťoven pohromadě na jednom místě. Můžete si je tak vedle sebe přímo srovnat. Celý proces se vám tak značně urychlí, než kdybyste museli procházet webové stránky jednotlivých pojišťoven nebo je případně obvolávat.

Řada řidičů si dnes přitom stále neuvědomuje, že sleva na pojistce, které je možné dosáhnout, může být opravdu výrazná. Pokud nemáte příliš výhodnou pojistku, může to být klidně až 40 %.

V zásadě platí, že ve většině případů najdete na trhu nabídku, která bude lepší než ta, kterou vám nabízí vaše stávající pojišťovna. Je to jednoduše proto, že pojišťovny mezi sebou o zákazníky samozřejmě bojují. Někdy nemusíte mít ani nějak výrazně nevýhodnou pojistku, ale zkrátka některá z pojišťoven momentálně nabízí velmi lákavou akci, která vám přinese mnohem nižší cenu, než jakou byste byli nuceni zaplatit u konkurence.

 

Vše je nezávazné, rozhodujete vy

Velkou výhodou srovnávačů je, že se k ničemu nezavazujete. Zkrátka se podíváte na ty nejlepší nabídky a sami se rozhodnete, zda chcete něco změnit. Není tedy důvod tohoto srovnání nevyužít. Sami uvidíte, jak na tom vaše povinné ručení je, zda je vaše smlouva výhodná nebo nikoliv. V tomto ohledu jsou srovnávače velmi silným nástrojem nás zákazníků, přičemž je rok od roku využívá stále více lidí. V dnešní době, kdy jsou služby stále dražší a dražší se totiž každá úspora vždy hodí. Proč tedy platit více, pokud není potřeba?

 

Nikam nemusíte chodit

Pokud už se bavíme o výhodách srovnávačů a kalkulaček povinného ručení, je potřeba také zmínit skutečnost, že díky online srovnání nemusíte opravdu nikam chodit. Vše tak vyřešíte naprosto jednoduše v pohodlí svého domova.

A to není vše. Není to totiž pouze o samotném srovnávání nejvýhodnějších nabídek, ale také o tom, že dnes velmi jednoduše zřídíte povinné ručení online. Nemusíte tedy nikam chodit ani pokud se rozhodnete některé z výhodnějších nabídek využít a uzavřít novou smlouvu o povinném ručení. Pokud využijete online sjednání povinného ručení, tak:

  • Vše máte vyřízeno v řádu minut
  • Obdržíte ihned zelenou kartu na email

Tento přístup je dnes již standardem. Pokud jde o zelenou kartu, kterou dostanete elektronicky a odkud si ji můžete ihned vytisknout, tak originál potom bývá samozřejmě ještě následně doručen velmi rychle poštou.

 

Konkurence na trhu pojištění je důležitá

Dnes jsme v situaci, kdy se pojišťovny již nemohou spoléhat na to, že si řidiči nesjednají výhodnější nabídku. Je však načase, aby této možnosti, kterou nabízejí srovnávače pojištění, začalo využívat ještě více motoristů než dosud. Také tato skutečnost totiž zvyšuje tlak na cenu a konkurenci mezi pojišťovnami. To je v konečném důsledku samozřejmě pozitivní pro nás jako zákazníky.