Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2011

Redakce, 8.2.2011

MotoRoute 1/2011 vychází 9.2.2011

 

Z obsahu:

Recenze: Nejkrásnější horské silnice Německa a Rakouska

FOTOSOUTĚŽ!
Vyhrajte zajímavé ceny v naší fotosoutěží - např. vyklápěcí přilbu Schubert C3, nebo víkendové pobyty v rakouských hotelích pro motorkáře. Podrobnosti v čísle.

Madagaskar
"...Sedli jsme na motorky a jeli k hotelu pro batohy. Moje motorka však jela jen na jeden válec, a tak jsme museli zjistit, čím to je. Vzpomněl jsem si, že při spaní na lodi mi běhaly myši po obličeji, sundal jsem proto sedadlo a opravdu – pod ním měla hnízdo myš a dívala se na mě. Ta svině mi překousala kabely od řídící jednotky!"

 

 

 

 

 

Indie - Česká Republika
"...Policie mě eskortuje na hranice. Celé to trvá týden, vystřídám doprovod asi stovky policejních sborů. Nemůžu fotit a nemůžu zastavovat, kdy se mi chce. Když se chci najíst, musím se doprošovat, aby zastavili u restaurace. Většinu času mám hrozný hlad, protože panika v očích pákistánského fízla se slovy „TERROR ATTACK DANGER“ hodně odrazuje. Stejně tady mají k jídlu jenom shnilé maso a suchý chleba – takové placky. Maso si dávám jenom jednou, víckrát zvracet z motorky v životě nechci..."

 

 

 

Španělsko na skútru... s bouračkou
"...Blankytně modrá obloha a daleká viditelnost rozhodly o plánu dne. Jedu se podívat do Andorry. Už první desítky kilometrů ukázaly, že v Pyrenejích se to klikatí všemi směry. Hned jsem byl v údolí, hned ve vysoko položeném sedle, teplota lítá nahoru dolů. Příjezd do Andorry od severovýchodu vede nejprve širokým údolím a později mizí v tunelu. Naštěstí je zde malá odbočka a už se zase začínají skládat výškové metry..."

 

 

 

 

 

Slovenija 2010 aneb Slovinskem a Istrií na Buellu
"...Kolem silnice jsou v horách sem tam k vidění rozpadlé domky, zarostlé vysokou trávou, možná jako památky na nedávné válečné události. Na skvělé cestě byl otravný jen průjezd kouskem Opatije, stylem připomínající francouzskou riviéru kolem Nice, avšak poněkud ušmudlanější a šedivější. Ze zatáček nad městem je mezi stromy poprvé vidět moře. Evropa je vlastně docela malá. Zdá se mi, že každá cesta končí mořem příliš brzy...
Pohoří Učka můžete podjet placeným dálničním tunelem, nebo přešplhat po klikaté silnici. Přesně tady bylo XB jako doma a měkké hrany Dunlopky ubývaly s každou zatáčkou..."

 

Hrady a zámky
Vrškamýk a Helfenburk

Národní parky USA
"...Nabíráme směr ke Grand Canyonu. Kdo jej nikdy neviděl, stěží si dokáže představit jeho velikost. Není snad člověka, který při jeho spatření neotevře ústa v němém úžasu. Rozlehlost dvaadvacet kilometrů širokého, dvou kilometrů hlubokého a pět set kilometrů dlouhého kaňonu nemůže nechat nikoho klidným. Stojíme nad tou krásou mlčky a uvědomujeme si, že neexistuje objektiv, který by zachytil zdejší atmosféru. Vnímáme vítr a posvátné ticho. Pohled z tak velké výšky na různobarevné tvarované skály v členitém kaňonu je úchvatný. A západ slunce nad touto krajinou ještě úchvatnější...

 

 

 

Tygři v Albánii aneb národními parky Černé Hory a Albánie
"...Jedeme dál, šotolina vypadá dobře sjízdná i pro mě se silničním vzorkem. Toto se mění po ujetí několika kilometrů před horským sedlem. Cesta se úměrně zhoršuje s tím, jak se jednotlivé vesnice vzdalují civilizaci. Přes horské sedlo musíme přejet i několik skalnatých prahů. Na silničních pneu mám občas potíže udržet motorku ve směru kvůli hlubokému štěrku a zvládám to opravdu jen se štěstím. Vedle cesty je hluboký sráz, manželka moc nepanikaří, ale bojí se...."


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor