Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2012

Redakce, 10.2.2012

MotoRoute 1/2012 vychází 8.2.2012

 

Z obsahu:

Recenze: Turistický průvodce Alpy 2012, Alpský motorkářský průvodce 2012

 

Mongolsko - spodem tam a horem zpátky (dokončení)
"...Jedu prakticky celý den, tj. zhruba deset hodin, a ujedu jen maximálně 250 km. Vesnice či městečka, kde se dá koupit benzín a nějaké jídlo, jsou každých asi 200 km. Jsou plná dřevěných baráčků s různobarevnými střechami. Cestou potkávám volně pasoucí se stáda ovcí, koz, koní, jaků, ale i velbloudů. Největší problém mi dělají přejezdy pískových dun na severu spolu s velikým vedrem..."

 

 

 

 

Fotosoutěž - výsledky
Kdo získal hodnotné ceny v kategoriích barevná i černobílá fotografie?

 

Sierra Leone aneb nekomerčních 25 000 kilometrů poznávání západní Afriky, 1. část
"...Po překonání hranice jsem v úplně jiném světě. Po pár kilometrech se slušná cesta mění k horšímu a dále i k nejhoršímu. Vedro začíná být nesnesitelné, s plně naloženou motorkou to není vůbec lehké. Začíná mi docházet drahocenná voda, která je zde to nejdůležitější. Musím často zastavovat a jsem rád, že nemám spolucestující, protože sám se sebou mám co dělat. Několikrát se mi podaří v této pustině položit mé milované BMW, které nemám síly znovu a znovu dostávat na kola. Čekám na náhodné pocestné, co by mi byli ochotni pomoci, ale neobjevují se. Jsem zoufalý. Netuším, kterým směrem se vydat..."

 

Jak jsem se stal testerem aneb něco o pneumatikách Mitas
Něco o tom, jak jezdit na enduro pneumatikách a jak je vybírat.

 

S Uralem na Krym
"...Musíme odbočit doleva na hlavní cestu vedoucí na Krym. Krajina je dál čistě zemědělská, plodiny jsou daleko zralejší než na začátku cesty na západě. Před námi je konečně Černé moře a půlmilionové město Mykolajev. Dříve to bylo zakázané město a nesmělo se tam jen tak – údajně se tam vyráběly letadlové lodě. Cestu lemují různé pomníky, např. Stroji Chlebodárci. Jinde je to socha vojáka, hrál na kytaru, která měla místo krku hlaveň samopalu..."

 

 

 

Cestování po jižní polokouli, 1. část
"...Úžasná cesta plná kamení a děr. Na jedné straně skála, na druhé propast. Šířka tak na auto a krajnice? Blázníš? V cíli příjemný kemp za čtyři dolary na osobu. Při pivku a dobré Radkově večeři rozebíráme nástrahy projeté cesty. Seen, znalý bolívijské Camino muerte neboli silnice smrti potvrdil, že po této zkušenosti je naprosto zbytečné na známou trasu zajíždět..."

 

 

 

 

 

Tip na výlet - Krušné Hory

 

Malajsie
"...Budíme se do dalšího slunečného rána. Dnes chceme dojet na druhý nejvyšší vrchol ostrova Gunung Raya do výšky 2 300 m. Stavíme u benzínky a tankujeme – litr za 11 Kč!
Levá strana už není problém. Do kopců skútry příjemně překvapují, táhnou lépe, než bych čekal, a tak umocňují požitek z jízdy. Teplota nahoře je o něco nižší, než u moře, takže velice příjemná změna. Z vrcholu se nám naskýtá nádherný pohled na sluncem zalitý ostrov..."

 

 

Hrady a zámky
Kozí Hrádek a Michalovice

 

Déšť,zima a držkopádík "po slovensku"
"...Tak fajn, jedu tím lesem po blátivé pěšině, což je na gumy Anakee pecka, nehledě na to, že se jen sotva šířkou řidítek vejdu mezi křoviska. Asi po půl hodině trápení s vlakem na blátě, kdy se mi pěšina ještě zúží, to vzdávám a jen tak tak Varana stavím přes klacek v blátě na stojan. Jdu se podívat co dál, bláta je přede mnou víc a víc, a tak přemýšlím, že to otočím. Otočím? Ale prd, za jedno na to otočení nemám prostor a za druhé ten blátivý kopec, co jsem „zbruslil“ dolů, nahoru prostě nedám..."


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor