Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2021

Redakce MotoRoute, 3.2.2021

MotoRoute 1/2021 vychází 8. 2. 2021

Online vydání je už od 27. 1. k dispozici členům MotoRoute klubu

Také se dá zakoupit od 1. 2. na alza.cz/mediaMotoRoute klub

 

 

 

  

 

Z obsahu:

Rally Dakar 2021

Rozhovor s Robertem Blaziusem, členem nejúspěšnějšího českého dakarského motocyklového týmu Orion Moto Racing Group.

Rally Dakar 2021

 

Portugalsko, aneb když chceš rozesmát Boha, plánuj...

"...Po příjezdu na vrchol se jako zázrakem oblačnost trhá a dokonce vysvitne slunce. Sedíme ve stylové hospodě plné slavných artefaktů a řešíme, kam dál. Jituš mimo jiné prohlásí, že se jednou chce podívat na motorce k oceánu. Juknu na starého Googla a mám dobrou zprávu – Portugalsko se právě otevřelo. Tož kua jedem!
Sjíždíme do údolí a zase prší, nabíráme směr Lurdy a než překročíme hranice do Španělska, fotíme skalní pevnosti, vychutnáváme skvělé cesty a hlavně znovu slunečné počasí..."

Portugalsko

 

Chorvatsko na otočku

"...Můj plán není nijak převratný. Po pobřežní silnici na sever, cestou se co nejvíc koupat a ve městě Rijeka to otočit směrem domů. U cedule Car Ferry Rab jsem svůj plán ale náhle pozměnil. Pobřežní trasu jsem jel v roce 1986 při své první cestě Jugoslávií. I když v opačném směru, ale tak proč to opakovat? Ostrov Ráb mě najednou přitahoval jako magnet..."

Chorvatsko

 

Po historické moravsko-slezské hranici

V MotoRoute číslo 5/2020 jste si mohli přečíst o cestě podél moravsko-české zemské hranice, tentokrát se podíváme, co je zajímavého v okolí moravsko-slezské hranice a kudy vlastně vede.

Po historické moravsko-slezské hranici

 

Bosenský fotopříběh

Martin Pouba nafotil a popsal bosenský "comics". Cestou se mu však stala dost nemilá příhoda...

Bosna a Hercegovina

 

Technické památky

Řetězový silniční most Stádlec a kombinovaný silniční a železniční most Bechyně

 

Návrat do budoucnosti

Rozhovor se známým motocyklovým závodníkem Ivo Kaštanem o jeho závodní kariéře i o tom, co si myslí o budoucnosti rally Dakar.

Ivo Kaštan rozhovor

 

Na půjčeném motocyklu západní Krétou

"..,.Od moře stoupáme serpentinami po nové široké silnici (tak trochu Transfagarašan na krétský způsob). Serpentiny máme jen pro sebe, a tak nastává chvíle k testu pneumatik a akcelerace Yamahy ze zatáček..."

Kréta

 

Polské kamenné kruhy

"...Při současném omezení cestování spousta z vás hledá tipy na cíle výletů do blízkých okolních států. Hodně zajímavých věcí k vidění je třeba u našeho severního souseda, v Polsku. A nejde jenom o objekty z druhé světové války, jako jsou bunkry a podzemní továrny, nebo oblíbené cíle typu Krakov. Polsko se může pochlubit i celou řadou prastarých megalitických památek..."

Polské kamenné kruhy

 

Peru, Bolívie a Chile Out očima holky na mateřské

"...Tato smutná záležitost byla odměněna krásou neplánované cesty přes hory do Desaguadera. Kluci na ní prý prožili motorkářské orgie. Cesta stoupala v nekonečných serpentinách, vzduch opět řídnul, teplota klesala, asfalt se měnil na off-road a my jsme projížděli krajinou menších malebných kaňonů. Náhodně se nám nabídla i možnost navštívit v horách termální lázeň, kde byla příjemně teplá voda..."

Peru a Bolívie

 

Be Free Tour

Na cestu se můžete vydat, i když nemáte moc peněz a teprve začínáte, důležité je jít za svým cílem. Kolega motorkář ze Slovenska to přesně tak udělal: "Žiadne úspory, býval som u sestry v izbe so synovcom, nemal som motorku, žiadne skúsenosti... Ale takéto drobnosti ma predsa nemôžu zastaviť!"

B3 Tour