Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 4/2017

Redakce MotoRoute, 31.7.2017

MotoRoute 4/2017 vychází 2. 8. 2017

Online vydání možno zakoupit již 28. 7. >Alza Media online

 

 

 

iKiosk

  

 

 

Z obsahu:

 

Jihoafrická republika, Botswana, Zimbabwe, Namibie

"...Ráno jsme měli návštěvu. Vyšli jsme před chatku a stál tam slon. Najednou se zpoza vedlejšího domku vynořili další dva. Stáli jsme jak zkoprnělí. Něco, co tedy opravdu nečekáš. Večer nám místní říkali, ať se chováme klidně. Kdybychom slony náhodou potkali, ať zastavíme a necháme je přejít, pak se nám nemůže nic stát. To se ovšem hezky říká. Když se ale ve tmě před vámi objeví pochodující stodola, na všechny rady zapomenete a pelášíte jako o život..."

JAR, Botswana, Zimbabwe, Namibie

 

 

Test: Suzuki DL650 V-Strom XT

Nový S-Strom XT jsme důkladně projeli po Alpách...

...a navíc ho ještě porovnali s Hondou CRF1000L Africa Twin

Suzuki DL 650 V-Strom XT

 

 

Burani v tajze

Přiznáváme, tohle není úplně motocestopis, ale sněžný skútr Buran je něco jako motorka do zimy...
"...Od této chvíle už Buran nenastartoval. Měníme komplet karburátor, zapalování, cívky, svíčky, kondenzátory. Vše marné. Igor tedy obchází vesnici, zda by někdo neuměl poradit. Pozor – tady je v každém stavení alespoň jeden Buran (tedy skútr). Místní chasníci se postupně trousí do kůlny a radí. Myšlenky si bystří vodkou. Vodkou, kterou Igor koupil, aby nám vydržela týden v tajze. Ve 23:00, když došla vodka, jsou všichni na káry..."

Skútry Buran v tajze

 

 

Test: Honda X-ADV

Enduro skútr? To jako fakt?

Test Honda X-ADV

 

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa, 6. díl (Kanada, Aljaška)

"... Sedím opřený o Bramboru a vyhlížím svého kolegu. Když už není pomalu vidět ani na krok, les začíná ožívat. Občas se kdesi z temnoty ozve praskot větví anebo šustění křoví. Snažím se ani nedýchat a v duchu si přemítám informace o tom, jak se zachovat při napadení medvědem. Vzpomínám si, že s černým medvědem musím bojovat a při setkání s grizzlym musím dělat mrtvého. Jo, ale teď je sakra tma jak v pytli, to nerozeznám ani medvěda od jelena...."

WayAway: Na motorce kolem světa

 

 

Test: Yamaha Tracer 700

Tahle motorka příjemně překvapila. Více v článku...

Test Yamaha Tracer 700

 

 

Hedvábnou stezkou na malých motocyklech, 3. díl

"...Lapáme po dechu, protože celý tunel je jedna kouřová stěna. Kamazy rozhodně nesplňují ani Euro 1 a kouř štípe do očí. Po zemi se povalují zrezivělé větráky, jež měly být u stropu a zajišťovat ventilaci. Stále stoupáme, rychlost asi 10 km/h. Stavitelé tunelu zřejmě vynechali hydroizolaci, z vrchu nás zkrápějí pramínky vody. O kus dál z podlahy tryskají malé gejzíry, které jámy milostivě zaplňují, takže nevíme, jak jsou hluboké, jestli nenabouráme, nebo neutopíme motor..."

Hedvábnou stezkou na malých motocyklech

 

 

Technické památky

Železniční vodárna Branná a  přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně

 

 

Chorvatsko odshora až na konec

"...Nejjižnější bod Chorvatska má být relativně nedaleko, tak vyrážíme. Krajina je jiná – otevřený kaňon, na svazích sem tam usedlost a ze zelených porostů trčí vysoké cypřiše. Průvodce slibuje pevnost na mořském ostrohu, ale realita je trošičku jiná..."

Chorvatsko na motorce

 

 

Zuzkou napříč Kanadou, 3. díl

"...Všechny pytle shodit dolů, vyndat kolo z rámu, vypáčit plášť, dát nový a vrátit všechno zpět. Než jsem však stihl zacvaknout plášť zpět do ráfku, z ničeho nic se za mnou objevuje borec s truckem a trailerem. Z prdele klika. Jason mi říká, že o mě slyšel v rádiu, což prvně beru jako vtip, ale pak mi vysvětluje, že má v autě truckerské rádio a z něj slyšel od ostatních kamioňáků, že na krajnici za Goldenem stojí motorkář, má rozházené všechny věci okolo a asi je v háji..."

Zuzkou napříč Kanadou